Tesla dezvăluie Cybertruck. ”Indestructibilă”, dar i se sparg geamurile în timpul lansării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com
Tesla dezvăluie Cybertruck. O mașină ”indestructibilă”, dar căreia i s-au spart geamurile în timpul evenimentului de lansare. 

Cybertruck a sosit și nu seamănă cu nicio camionetă pe care ai văzut-o vreodată. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit camioneta electrică mult așteptată la Design Studio din Hawthorne, California, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Când camionul a urcat inițial pe scenă, mulți dintre invitați nu-și puteau crede clar că acesta era de fapt vehiculul pe care urmau să îl vadă. Cybertruck arată ca o trapeză metalică mare pe roți, mai mult ca o piesă de artă decât un camion.

Exteriorul este realizat dintr-un aliaj de oțel inoxidabil nou dezvoltat, același metal folosit pentru rachetele SpaceX, a spus Musk. Acest aliaj permite mașinii să fie „literalmente rezistentă la glonț" împotriva armelor de foc cel puțin mai mici, inclusiv a armelor de mână de calibru 9 milimetri, a spus Musk.

În timpul lansării a avut loc o demonstrație pentru a le arăta invitaților că geamurile nu se sparg pentru că sunt blindate. Cu toate acestea, geamurile s-au spart de fapt după ce s-a aruncat în ele cu o bilă de metal. „Dar nu a trecut", a subliniat Musk cu evlavie.

Putere incredibilă la un preț incredibil


Musk a făcut afirmații izbitoare despre capacitățile camionului. Cybertruck ar fi mai capabil, în ceea ce privește remorcarea și transportul, decât un Ford F-150 și să funcționeze ca o mașină sport mai bună decât un Porsche 911.

O altă caracteristică atrăgătoare a camionului este prețul său. Versiunea de bază a camionului va începe de la 39.900 USD. Asta înseamnă cu aproximativ 10.000 de dolari mai mult decât prețul unui model de bază Ford F-150, care începe de la aproximativ 30.000 de dolari. Dar ar concura bine cu costul unui F-150 frumos echipat. Un F-150 Lariat Super Cab, de exemplu, începe de la aproximativ 44.000 USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel