Tesla cheamă în service un milion de mașini. Care este defecțiunea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Kevin Burnell)
Sursă foto: Pexels (Kevin Burnell)
Tesla cheamă în service peste un milion de autoturisme din cauza unei defecțiuni. 

Tesla a transmis public că a observat o defecțiune la geamurile a 1,1 milioane de mașini care ar putea agăța ocupanții mașinii în timp ce se închid. Ferestrele ar trebui să se oprească dacă detectează un obstacol în calea lor, dar Tesla a spus că testele au descoperit o posibilă problemă în unele dintre mașinile sale. Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului over-the-air și că proprietarii de mașini nu vor trebui să-și aducă mașinile la furnizori sau reprezentanță.

Dosarul Tesla prezent la autoritățile federale de reglementare a siguranței nu prezintă niciun raport al companiei producătoare legat de problemă, cu atât mai puțin legat de răni sau decese, și că problema a fost descoperită doar în timpul testării, scrie CNN. Modelele implicate sunt Modelul 3 2017-2022, Modelul Y 2020-2021 și Modelele S și X 2021-2022.

Tesla (TSLA) a avut mai multe rechemări în care Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA i-a ordonat să facă modificări în modul în care a fost proiectată mașina. Spre deosebire de acele retrageri, această problemă a ferestrei provine dintr-un defect în producție.

Compania a rechemat anterior vehicule pentru caracteristici care le permiteau mașinilor să treacă lent prin semnele de oprire în anumite circumstanțe, atunci când se aflau în modul „condus autonom complet”, o altă problemă care permitea jocurilor video să fie jucate pe consola din mijlocul tabloului de bord chiar și atunci când mașinile erau conduse și o altă situație care le permitea șoferilor să emită sunete precum un behăit de capră sau un zgomot deranjant pe post de claxon al vehiculului. NHTSA a spus că această caracteristică poate împiedica capacitatea pietonilor de a auzi un sunet de avertizare obligatoriu, crescând riscul unui accident.

Iubita din facultate a lui Elon Musk scoate secretele lor la vânzare

A păstra lucrurile unui fost iubit se poate dovedi profitabil mai târziu, cel puțin dacă fostul tău se dovedește a fi cel mai bogat om din lume. Fosta iubită a antreprenorului de tehnologie Elon Musk scoate la licitație mai multe obiecte, printre care fotografii și suveniruri ale lui Musk, toate din relația ei cu miliardarul. Jennifer Gwynne, iubita lui Musk din facultate, vinde amintirile prin intermediul RR Auction din Boston.

Gwynne și Musk au început să formeze un cuplu în 1994, când amândoi lucrau în calitate de consilieri rezidenți într-un cămin universitar, potrivit unui comunicat de presă transmis de RR Auction, citat de CNN. La scurt timp după ce a absolvit Universitatea din Pennsylvania, Musk a început un program de doctorat la Stanford, dar a renunțat pentru a lansa primul său startup, Zip2. Lotul include 18 fotografii originale ale antreprenorului ca student la Universitatea din Pennsylvania, precum și alte câteva amintiri ale timpului petrecut împreună dintre Musk și Gwynne. Fotografiile îl arată pe miliardar în timpul studenției, înainte de ascensiunea sa fulgerătoare către succes. Articolul cu cea mai mare ofertă actuală este o felicitare aniversară semnată, urmată de un colier dăruit lui Gwynne de ziua ei. „La mulți ani, Jennifer (alias Boo-Boo), Love, Elon”, se arată în felicitare. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel