Termocentralele pe cărbune, scoase din sistem. Octavian Popa, scenariu: Va duce la creșterea prețului la curentul electric. Li s-a spus să-și țină gura!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Termocentralele pe cărbune, scoase din sistem. Octavian Popa, scenariu: Informații de culise / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
Termocentralele pe cărbune, scoase din sistem. Octavian Popa, scenariu: Informații de culise / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
Fostul comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Marius Popa, a declarat la DC NEWS că autoritățile vor să scoată termocentralele pe cărbune din sistem.

Octavian Marius Popa, este invitatul de astăzi al jurnalistului Răzvan Dumitrescu, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNewsTV. Fostul comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu a declarat că România nu va mai putea reveni la cărbune și că termocentralele pe cărbune sunt scoase din sistem cu un anume scop.

"Nu mai putem să revenim la cărbune pentru că între timp și mijloacele de transport și utilajele au ajuns la fier vechi, după cunoștința mea. Au fost vândute și, de asemenea, utilajele cu care se făcea această exploatare sau cea mai mare parte a lor. Dacă nu este adevărat, să iasă ministrul Energiei și să contrazică acest lucru.", a declarat Octavian Marius Popa la DC NEWS.

"Dar de ce am făcut acest lucru, dacă putem trece din nou pe cărbune, de ce am închis? Înțeleg că au și început tăierile la unele centrale sau bucăți din ele. Până nu înlocuiești cu altă capacitate de producție, de ce nu o ții în conservare pe asta?", l-a întrebat Răzvan Dumitrescu.

Octavian Marius Popa, scenariu: De ce sunt scoase termocentralele pe cărbune din sistem

"Pentru că există probabil niște planuri. Eu am niște informații, din păcate, nu îmi permit pentru că nu am dovezi, de a îmbogăți anumite firme care urmează să producă energie electrică din gaz metan chiar în aceste locații. (Gazul metan n.r.) este scump și, după părerea mea, nu este o rezolvare, dimpotrivă, această soluție va duce la creșterea prețului la curentul electric.", a răspuns Octavian Marius Popa.

"Unde e eficiența energetică?", a intervenit Răzvan Dumitrescu.

"Oamenilor care au vrut să aducă tehnologii noi li s-a spus să își țină gura"

"Cu siguranță că e mai scumpă (energia electrică n.r.). Nu există eficiență energetică în ceea ce ne propune guvernul acum. Nu cred că înțeleg nimic din eficiența energetică. Cel puțin în perioada când am fost eu, despre acest lucru nu s-a vorbit niciodată. S-a vorbit despre alte treburi la Ministerul Mediului, dar despre eficiență energetică niciodată și nu am auzit ca aceste discuții să fie purtate și în alte ministere.

Au existat oameni, și în Ministerul Energiei, nu îmi permit să le dau numele, care au încercat să ridice problema până când li s-a spus, de la un nivel pe care nu îl cunosc, că ar fi bine să își țină gura. Oamenilor care au vrut să aducă tehnologii noi li s-a spus să își țină gura. Sunt persoane cunoscute, nu vă pot dezvălui numele fără acordul lor.", a declarat Octavian Marius Popa.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel