Termocentrala Mintia, oprită. Primele efecte ale protestelor minerilor. Mii de oameni din Deva, fără căldură
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Protestele minerilor încep să aibă efecte şi în viaţa celor care depind de cărbune. Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri, lăsând mii de oameni din Deva fără căldură. 

"Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă", a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, conform Agerpres. 

Liderul sindical a atras atenţia de joi că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona. 

VEZI ŞI Minerii, în a treia zi de proteste: Mincinosule, BANII, mă! Adu` banii. UPDATE: Prefect: Lucrurile s-au ACUTIZAT

Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia nu funcţionează deoarece nu are combustibil, ultima oprire fiind consemnată pe 9 februarie, când instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore din cauză că nu a fost cărbune în depozite.

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi circa 4.500 de apartamente din municipiul Deva.

Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel