Termen limită pentru Roșia Montană. Când se va lua o decizie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
rosia montana
rosia montana

Deputatul PSD, Emil Niță, a dezvăluit data limită când va fi clarificată situația proiectului minier de la Roșia Montană. Social-democratul a declarat că se va lua o decizie până la vacanţa parlamentară, înainte de sfârşitul anului. 

"Comisia Parlamentară va trebui să întocmească un raport de specialitate, care va fi discutat apoi în comisie, după care va intra în dezbaterea Parlamentului. Acest subiect Roşia Montană va fi un rezultat al priceperii fiecărui parlamentar şi al conştiinţei fiecărui parlamentar şi fiecare va vota în funcţie de aceste lucruri. S-ar putea ca unii să fie de acord să se dea drumul la un proiect economic în anumite condiţii, poate să solicite o modificare a condiţiilor, de ce nu, sau o participare mai mare a statului român. Trebuie să lămurim toate problemele care s-au iscat în discuţiile din piaţă şi din media. Foarte mulţi oameni au spus că acolo sunt lucruri necurate, sunt lucruri care vin şi exonerează de multe posibilităţi şi de multe valori statul român. Este important să ascultăm părţile", a declarat Emil Niţă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că este de acord cu acest proiect, din  punct de vedere economic. A precizat următoarele condiții: participarea statului se măreşte şi există toate avizele care să certifice că nu se vor produce dezechilibre din punct de vedere al mediului.

"Am promis locuri de muncă"

Deputatul Emil Niță a explicat: "Şi spun asta pentru că noi am promis locuri de muncă. Eu provin din mediul de afaceri şi vă spun că sunt unul dintre oamenii care au făcut declaraţii în Parlament şi consider că în România am stricat foarte mult din ceea ce înseamnă industrie. Şi eu sunt unul dintre oamenii care spune că este foarte greu să creezi locuri de muncă nemaiavând baza, nemaiavând fabrici, nemaiavând domenii industriale în care să avem o cotă de piaţă bună. Niciodată premierul Victor Ponta nu a spus că ar fi un dezastru, sau că ar fi nu ştiu ce lucru apocaliptic dacă acest proiect ar începe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel