”Terapie magică cu usturoi pentru coronavirus”. Doctor, întrebat: Așa e, chiar funcționează?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Usturoi
Usturoi
Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu a fost rugat să comenteze „terapia magică cu usturoi pentru coronavirus”.

„Am primit rugămintea de la cineva să validez terapia magică cu usturoi pentru coronavirus. Așa e, chiar funcționează? mi s-a spus.

Am înțeles că circulă la greu asemenea rezultate ale unor inteligențe ieșite din comun; se dau pe whatsapp, pe messenger, e nebunie. Adevărul e undeva la mijloc”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook, adăugând ulterior:

„Dacă mănânci mult usturoi, virusul va simți mirosul pătrunzător și va sta departe. Coronavirusul are un simț olfactiv puternic dezvoltat, chiar au vrut să-l boteze coronasvirus. Deci mergeți pe usturoi, dar să vă descălțați înainte.

Lăsând gluma la o parte, nu există niciun studiu suficient de solid care să arate un efect antiviral al usturoiului. Usturoiul nu tratează nicio boală, oricum. El e bun în alimentație, dar cu moderație, alături de alte elemente, multe legume, verdețuri, știți voi.”

„Notăm de asemenea că acele amestecuri de plante promovate prin diferite surse NU sunt echivalente de vaccin, nu previn nimic, nu tratează nimic”, a adăugat Vasi Rădulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel