Data publicării:
Terapeut: O femeie de calitatea Cristinei nu a putut întâlni un partener care să fie pe măsura ei
Florentina Gionea, terapeut relațional, a vorbit despre ce a dus la moartea în singurătate a Cristinei Țopescu.
”Încep acest comunicat de presă prin a-mi exprima sincere condoleanțe pentru familia Cristinei. Menționez că nu o cunosc personal și că scopul acestui comunicat este să arate realitatea relațiilor de cuplu în 2020 în România.
Moartea neașteptată a unui om sănătos, vivace, plin de energie, entuziasm și valoare a adus un semnal de trezire a României. Ca expert în domeniul relațiilor de 7 ani, am sesizat foarte multe comportamente ca ale Cristinei Țopescu în terapiile 1 la 1 sau de grup.
Sunt 3 lucruri care ar trebui evidențiate și care reprezintă o realitatea actuală:
Femeia înzestrată, nevăzută și neînțeleasă. Faptul că moartea Cristinei Țopescu a survenit în singurătate, fără ca ea să fi avut un partener a fost, des, pusă pe seama faptului că "nu a fost în stare" să iși creeze o familie. Când de fapt situația trebuie privită din alt unghi. O femeie de calitatea Cristinei, cu valori și principii, activă și plină de viață nu a putut întâlni un partener care să fie pe măsura ei și care să poată, măcar să o iubească așa cum este, nu neapărat să o înțeleagă. Pentru că o femeie de calibrul ei ar fi avut nevoie de un bărbat foarte dezvoltat personal și spiritual.
Ca Terapeut Relațional zilnic întâlnesc femei care simt aceleași frustrări: sunt neînțelese, neacceptate la adevărata lor valoare și nu pot crea relații sănătoase pentru că nivelul bărbaților din România nu este suficient de dezvoltat.
Bărbații nu se pot ridica la nivelul standardelor femeilor. Este o percepție generală și reală, pe care femeile o spun constant: bărbații sunt imaturi, nu sunt asumați, nu au curaj, nu vor să creeze relații. Un partener pe nivelul Cristinei ar fi trebuit să fie matur, să își asume o femeie de calibrul ei și să îi permită să se manifeste la potențialul și valoarea ei. Cristina, ca sute de mii de femei din România, vor prefera să rămână singure si să investească în carieră sau în creșterea societății, decât într-un bărbat imatur și neasumat. "Mai bine singură, decât cu un bărbat pe care să îl car în spate", este cea mai des întâlnită frază pe care o aud.
Modelele de familie învechite, care nu mai fac parte din sistemul nostru actual. 50% din femeile care divorțează în România au până în 35 ani și provin din familii cu violență domestică sau agresivitate emoțională.
Gândirea femeii din zilele noastre este următoarea: prefer să nu mă căsătoresc, pentru că relațiile din ziua de azi sunt foarte grele și pline de negativism. Să ne amintim că părinții Cristinei au trecut printr-un divorț și că orice copil, indiferent de vârstă, este afectat direct de despărțirea părinților. Relațiile de cuplu traversează cea mai mare criză a omenirii legate de familie și interacțiune. Astfel și bărbații și femeile refuză să mai creeze relații de cuplu asumate, de teamă să nu repete greșelile părinților lor”, este analiza făcută de Florentina Gionea, terapeut relațional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News