Teologul Guia: Nu pot să accept cuvântul toleranță de la Gay Pride!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Teologul Valentin Guia a declarat pentru DC News ce presupune adevărata toleranță și iubire, în concordanță cu legile Lui Dumnezeu.

Teologul a vorbit despre toleranță și iubire în contextul marșului LGBT Cluj Pride 2019.

'Nu pot să accept cuvântul toleranță pe care ei îl propagă tot timpul pentru că noi am primit de la Dumnezeu o Sfântă Scriptură, în care, în foarte multe locuri din Biblie, Dumnezeu nu îi acceptă. Prin urmare, eu nu pot să îi accept pe ei pentru că ar însemna să îl reneg pe Dumnezeu. Ca și creștin practicant, ca luptător pentru Testamentul pe care mi l-a lăsat Dumnezeu Tatăl prin Fiul Său trimis pe acest pământ, eu nu pot să accept aceste lucruri pentru că în momentul în care aș accepta, în acel moment, L-aș renega pe Dumnezeu și testamentul pe care ni L-a lăsat. Aduc în discuție momentul de la Cina cea de Taină când Mântuitorul le-a spus să meargă și să propvăduiasca Evanghelia în toată lumea. Prin urmare, nu pot să fiu un fals și mincinos propovăduitor. Însă, acest fapt nu înseamnă că nu aplic una din poruncile din Decalog care spune să îmi iubesc aproapele. a spus Valentin Guia.

 

Dacă un singur suflet se întoarce la Dumnezeu, valorează mai mult decât întreg universul 

'Da, îl iubesc, pentru că există întoarcere, precum în cazul tâlharului de pe cruce. Până la plecarea din această lume ei se pot căi, se pot întoarce la normalitate. În afara bisericii, nu în interiorul bisericii, îi iubesc ca pe absolut toți oamenii și pe toate creaturile făcute de Dumnezeu pentru că asta ne-a poruncit să ne iubim semenii. Îi iubesc, mă rog pentru ei, ca să se întoarcă. Hristos le spunea foarte frumos ucenicilor, dacă un singur suflet se întoarce la Dumnezeu, valorează mai mult decât întreg universul acesta. Așadar, dacă unul sau mai mulți se întorc la normalitate, este un lucru extraordinar!' a spus teologul Valentin Guia, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel