Teodorovici: Îi cer DEMISIA lui Cîțu! Provocare pentru Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Eugen Teodorovici i-a cerut demisia lui Florin Cîțu și a făcut un apel către premierul Orban.

„Cîțu – mergi acasă,
Orban – vino la dezbatere,

Eu mi-am ținut partea de înțelegere și am așteptat timp de #14ziledemiere, susținând doar o conferință de presă, în apărarea leului și a cursului de schimb aruncate în aer de metaforele periculoase ale ministrului Vasile Cîțu. Dânsul nu și-a respectat partea sa de înțelegere, nu a venit în fața românilor nici cu analiza promisă, nici cu măsurile pe care vrea să le adopte. De fapt nu a venit nici în fața mea, nici în fața românilor.

Fapt pentru care ii cer demisia dlui Vasile Cîțu din funcția de ministru al finantelor publice, și-l somez pe Ludovic Orban să-l demită pe acesta, dacă demisia dlui Cîțu nu va fi înaintată în următoarele 48 de ore. Motivul pentru care cer demisia dlui Cîțu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creșteri de facturi, rate bancare. Și pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, despre care nu a informat românii și nu ne-a spus ce a vorbit și ce a promis în numele statului român. Mai mult decât atât, actualul ministru al finantelor se lăuda că va adopta în primele 24 de ore de la învestire 25 de măsuri "benefice" pentru mediul de afaceri și realitatea îl contrazice, din nou! Niciuna din acele măsuri anunțate cu surle și trâmbițe nu se regăsește în economie, deci ... încă o minciună!

În plus, reiau invitația de a avea o dezbatere publică despre economia României și despre finanțele publice cu dl Ludovic Orban – Ludovic I, cum văd că îi place să fie alintat de către Klaus Iohannis.

Ca să aibă timp să se pregătească, îl invit în cursul zilei de vineri, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară (dacă acolo le place liberalilor să vină). Am speranța că dl Orban se va dovedi mai bărbat decât dl Cîțu și nu va fugi de responsabilitata acestei dezbateri publice, așa cum fuge Iohannis Klaus și mai sper că nu-și va organiza propria sa dezbatere într-o cameră cu ecou, așa cum face încă președintele în funcție, pentru că nu așa arată o dezbatere adevărată.

Și pentru că am tot vorbit despre o dezbatere adevărată: vreau să fie clar pentru toată lumea, în această seară la BCU Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci un ceai dansant, unde va dansa printre întrebările catifelate ale "jurnaliștilor săi", jurnaliști care vor fi răsplătiți, prin numirea unor persoane apropiate lor în funcții influente în noua administrație, în funcție de cât de bine reușesc să spele imaginea unei mandat ratat de 5 ani.

#spuipnlspuiFAKE

#insistpentrudezbaterepublica”, a transmis Teodorovici pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel