Data publicării:

Teodorovici a izbucnit după votul din Parlament: Nu pot să accept!

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
"Un vot de abținere din partea mea, astăzi, în Parlament, cu privire la Decretul prezidențial pentru extinderea stării de urgență", transmite Eugen Teodorovici, cel care îşi şi explică decizia.

"Și nu, nu este iresponsabilitate, așa cum s-au grabit unii să afirme, ci, din contră, este tocmai un APEL la RESPONSABILITATE din partea factorilor de decizie. Nu mă gândesc la o relaxare a măsurilor de protecție a populației, dar nici nu pot să accept ca primul om în statul român să invoce tocmai acum, cu atâta cinism, spaima morții, și nu speranța și lupta împotriva acestui virus!

NU pot să accept că, din nepăsare şi comoditate, îi tratezi pe toți la fel și aplici aceleași restricții pe întreg teritoriul țării, fără a ține cont de gradul de răspândire a virusului. NU pot să accept că, pentru a servi interesele economice ale altor state europene, se fac excepții de la regulă (cu siguranță "trebuie" nu numai să stăm acasă, dar neapărat să 'iubim' sparanghelul!).

NU pot să accept că sub acoperișul stării de urgență se fac achiziții din bani publici, fără o minimă transparență, ce nu țin de măsurile de protecție anti-COVID și nu au niciun aviz prealabil! Sau că trebuie să militarizăm și să "securizăm" totul, să rechiziționăm, să rechemăm și, în general, să nu comentăm nimic, pentru că alții "veghează" pentru noi, pentru testele, echipamentele, spitalele, școlile, locurile de muncă, hrana și ... viețile noastre!", transmite Eugen Teodorovici, într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Susțin în continuare nevoia de re-startare a activității economice"

"Pentru toate acestea, NU este firesc ca Parlamentul României să nu-și mai exercite prerogativele sau să-și mimeze, total inofensiv și decorativ, rolul. NU este corect față de cei pe care îi reprezentăm să votăm formal și condiționat doar de un plan de măsuri și o raportare săptămânală cu privire la răspândirea virusului, cum NU este suficient nici să așteptăm să vedem dacă și cum fac alții, ca să facem și noi la fel!

Aceasta este exact atitudinea pasivă, de reacție la ceva ce se întâmplă deja, pe care se bazează și actualii guvernanți! Ori rolul Parlamentului, al societății și al mediului de afaceri este tocmai acela de a pune presiune asupra statului atunci când aceasta se dovedește lent și indolent!

În momente de criză, ca acestea, fiecare minut și fiecare zi ce trec fără asumare, fără decizie și fără acțiune din partea autorităților înseamnă pierderi enorme. De aceea, repet și susțin în continuare nevoia de re-startare a activității economice dublată de măsuri mult mai ample de protecție a populației și de prevenire a răspândirii virusului!", apreciază Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel