Teodor Meleșcanu, către Robert Turcescu: Du treaba până la capăt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fostul șef al spionilor, Teodor Meleșcanu, a comentat, marți seara, la Realitatea Tv, cazul lui Robert Turcescu. „Când te hotărăşti să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofiţer acoperit, l-a obligat cineva?", a spus Meleșcanu. 

„Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenţilor care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului. Gândiţi-vă că mergi să convingi pe cineva să lucreze pentru România şi-i spui: Stai liniştit, nu ţi se va întâmpla nimic. Şi a doua zi se vede în ziare. Sigur, asta ne afectează credibilitatea. Este o infracţiune să deconspiri pe cineva. Lumea poate să-şi închipuie lucruri halucinante câteodată", a spus Teodor  Meleşcanu.

 „L-am considerat pe Robert Turcescu un ziarist de mare talent şi de mare viitor. Cu atât mai mare a fost surpriza mea când am văzut pe televizor că a fost pus în situaţia de a se deconspira el însuşi. Înţeleg zbuciumul şi tragedia prin care trece. L-am simţit extrem de tulburat, cu probleme foarte mari de conştiinţă."

Citește și: ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Mugur Ciuvică, ipoteza care îl privește și pe Traian Băsescu

Meleşcanu a criticat gestul făcut de Turcescu, despre care a sugerat că a lucrat de bunăvoie cu serviciile, nefiind obligat de nimeni. „Când te hotărăşti să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofiţer acoperit? Dacă o faci, trebuie să o duci până la capăt. Avem candidaţi care vin la recrutare, unii renunţă, nimeni nu te sileşte. Vin din patriotism, nu pentru avantaje materiale. Nu înţeleg cum a ajuns Robert să fie recrutat, pentru că nu putea să fie recrutat fără să-şi dorească", a mai spus fostul șef al SIE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel