Teodor Atanasiu: UNPR, suficient pentru ca moțiunea de cenzură să treacă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
PNL a început discuțiile cu parlamentarii Puterii. Are nevoie de susținerea lor pentru a retrage încrederea Guvernului Victor Ponta. 

Teodor Atanasiu a explicat, pentru RFI, motivele moțiunii de cenzură. "Pentru noi este foarte clar că domnul Victor Ponta şi-a pierdut autocenzura, deci nu mai sperăm să ia o decizie unilaterală de retragere din fruntea Guvernului, iar faptul că astăzi începe procesul dânsului, faptul că problemele juridice se acutizează, în loc să se îndepărteze de Victor Ponta ne-a dus la această decizie fermă de a încerca să-l înlăturăm din fruntea Guvernului României printr-o moţiune de cenzură", a spus Teodor Atanasiu. 

Un PSD încorsetat?

PNL va discuta "cu toate partidele politice parlamentare, inclusiv cu parlamentari de la Partidul Social Democrat, fiindcă această problemă de imagine pe care România o are cu Victor Ponta în fruntea Guvernului afectează pe toată lumea. Eu sunt convins că şi PSD se simte încorsetat în acţiunea politică de faptul că are un premier din sânul partidului, care are astfel de probleme. Problema lor este că nu ştiu cum să facă să scape de Victor Ponta şi să nu scape de Putere. Ei, asta-i problema pe care va trebui să şi-o rezolve singuri. Important este că toată lumea înţelege că Victor Ponta trebuie să plece, sper că şi cei din arcul guvernamental cu care începem discuţiile încă de astăzi", a mai spus prim-vicepreședintele PNL. 

Lista trădării

"O să discutăm şi cu cei de la UNPR şi cu cei de la ALDE, din cercul Puterii şi bineînţeles cu cei de la UDMR şi PSRO, din Opoziţie. Sunt suficiente voturi la aceste partide ca o moţiune de cenzură să treacă. De asemenea, eu am încredere că sunt şi parlamentari PSD, care simt cum le fuge pământul de sub picioare şi văd cum pierd procente zi de zi cu Victor Ponta în fruntea Guvernului", spune liberalul.

Teodor Atanasiu a mai subliniat că "ar fi suficient un partid de mărimea UNPR-ului, lipsesc 40 şi ceva de voturi. cei de la UNPR au peste 50, ALDE are 36, deci sunt suficiente voturi dacă unul dintre aceste partide plus câţiva parlamentari de la celelalte vin alături de noi". 

PNL depune luni moțiunea de cenzură prin care speră să retragă încrederea Guvernului Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel