Teodor Atanasiu, replică la afirmațiile lui Victor Ponta: Nu am semnat niciun contract cu domnul Şova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Teodor Atanasiu, reacționează după ce premierul Victor Ponta a afirmat că liberalul se află, eventual, într-un conflict de interese.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică, după şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare, că liberalul Teodor Atanasiu se află, eventual, înr-un conflict de interese.

"Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din Opoziţie, din PNL. Cel care, eventual, se află în conflict de interese este domnul Atanasiu, cel care i-a semnat contractele domnului Şova şi după aceea l-a votat votat ca ministru în Guvernul USL sau mă rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu", a spus Victor Ponta.

Rovana Plumb, replică acidă la boicotul liberalilor: Cei din PNL să nu uite...

În replică, Teodor Atanasiu îi transmite premierului Ponta că nu trebuie să găsească "explicaţii în altă parte" pentru învinuirile care i se aduc, precizând că el nu a semnat niciun contract cu Dan Şova, aşa cum a susţinut liderul PSD.

"Nu am semnat niciun contract cu domnul Şova, dintr-un motiv foarte simplu: că nu eram în postura de a semna aceste contracte. Nu am fost niciodată director nici la Turceni, nici la Rovinari, nici la celelalte societăţi comerciale cu care domnul Şova a avut contracte. Dar domnul Ponta nu este astăzi învinuit pentru faptul că şi-ar fi exercitat atribuţiile de avocat şi ar fi reprezentat în instanţe sau ar fi acordat asistenţă juridică unor societăţi comerciale. Domnul Ponta este acuzat că a încasat banii şi n-a făcut aceste lucruri. Că a emis facturi ca şi cum ar fi prestat aceste servicii, pe care nu le-a prestat niciodată. Şi pentru asta nu trebuie să găsească explicaţii în altă parte, ci în propriul stil de viaţă al domnului Ponta, stilul mincinos, în care tot ce a făcut şi tot ce spune este o minciună continuă", a spus, duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, Teodor Atanasiu, citează Agerpres.

Premierul Ponta trebuie să-și prezinte demisia

Liderul liberal a adăugat că Victor Ponta a spus că va pleca dacă va ajunge în situaţia să fie cercetat penal, însă acum refuză să plece.

"Ne-a spus domnul Victor Ponta că îl va susţine pe Crin Antonescu preşedintele României şi s-a pus el candidat la Preşedinţie. Ne-a spus Victor Ponta că se pregăteşte o lovitură de stat împotriva României, de către procurori la adresa lui. Nu. Domnul Ponta pregăteşte o lovitură de stat împotriva românilor prin rămânerea sa în fruntea Guvernului, deşi este suspect de mai multe infracţiuni grave, printre care şi cea de spălare de bani', a susţinut Teodor Atanasiu, potrivit căruia premierul ar trebui să-și prezinte demisia din fruntea guvernului.

"(...) Domnul Ponta trebuie să înţeleagă un lucru: cariera sa politică a luat sfârşit şi trebuie să-şi prezinte demisia până ce nu va fi fugărit de popor din funcţia pe care o deţine", a declarat Teodor Atanasiu, adăugând  că speră ca presiunea publică, internă şi internaţională, să ducă la o demisie cât mai urgentă a premierului Victor Ponta.

Victor Ponta nu va demisiona. Premierul contraatacă în Justiție
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel