Tentativă de omor cu o macetă pentru un loc de parcare în Brașov
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Marţi seara, a avut loc reţinerea unui bărbat, în urma investigaţiilor privind tentativă de omor, după ce s-ar fi folosit de o macetă pentru a ataca un vecin într-o altercaţie legată de ocuparea unui loc de parcare.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu, incidentul a avut loc în jurul orei 19,00, într-un cartier din Braşov. Pe fondul unei neînţelegeri intervenite între doi vecini, respectiv în ce priveşte utilizarea unui loc de parcare, discuţiile au escaladat şi s-a ajuns la o altercaţie verbală.

"Victima a parcat autoturismul pe un loc de parcare. A fost văzută de adevăratul proprietar, utilizator al locului de parcare. (Acesta-n.r.) l-a admonestat verbal, i-a arătat documentele justificative de la Primărie, cum că el utilizează în mod legal acel loc de parcare, şi, mai departe, victima intenţiona să îşi mute maşina de pe loc. Din cauza mai multor persoane aflate în zonă, conflictul a escaladat într-o dispută verbală, (...) în care s-a implicat şi presupusul autor al faptei, care se afla în preajma locului respectiv şi consuma băuturi alcoolice", a precizat prim-procurorul Adrian Radu.

Acesta a menţionat că "nici victima nu a fost extrem de reverenţioasă faţă de presupusul autor al faptei".

"Inculpatul s-a dus către propriul autoturism, a luat o macetă cu lama de aproximativ 40 de centimetri şi s-a îndreptat către victimă. Aceasta se afla, în acel moment, în maşină, în încercarea de a-şi muta autoturismul de pe locul ocupat, se pare, fără drept. Geamul autoturismului pe partea şoferului era deschis. În acel moment, autorul a introdus maceta respectivă în geamul deschis, lovind victima în zona gâtului, lateral stânga, ulterior, victima fiind afectată şi de mişcările de autoapărare pentru că a apucat lama cu mâna şi s-a mai rănit suplimentar şi în alte locuri", a precizat sursa citată.

Conform acesteia, agresorul a fost printre primii care au sunat la 112 să anunţe incidentul şi, ulterior, a colaborat cu organele de urmărire penală.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a mai precizat că se va stabili dacă bărbatul reţinut va fi propus spre arestare în perioada următoare, în funcţie de datele ce vor fi relevate pe parcursul anchetei.

În ce priveşte maceta, tânărul a declarat anchetatorilor că a achiziţionat-o în urmă cu două-trei săptămâni şi că ar fi intenţionat să o folosească ca şi obiect de decor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel