Data publicării:
Tentativă de asasinat împotriva consilierului președintelui Ucrainei / Foto
Persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, consilierul președintelui Ucrainei. Potrivit autorităților, a fost vorba de o tentativă de asasinat.
Tentativă de asasinat, miercuri, împotriva consilierului președintelui Ucrainei. Persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, prim-asistentul președintelui Volodimir Zelenski, transmite Euronews.
Atacul a avut loc în apropierea satului Lisnyky din apropierea Kievului. Serhiy Shefir nu a fost rănit în atac, dar șoferul autoturismului a ajuns la spital. La fața locului s-a deplasat și procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.
După aproximativ 10 gloanțe trase, atacatorii au fugit. Poliția a declanșat operațiunea specială 'Sirena' pentru prinderea acestora.
Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în SUA, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.
Mai multe imagini cu mașina ciuruită de gloanțe au apărut pe social media:
VEZI ȘI: Ucraina devine cea mai recentă ţară care legalizează Bitcoin
Ucraina este a cincea ţară în tot atâtea săptămâni care a stabilit un set de reguli pentru piaţa criptomonedelor, semn că guvernele lumii realizează că Bitcoinul reprezintă o realitate care va continua să se dezvolte de-a lungul viitorilor ani, relatează Mediafax, care citează CNBC.
Într-un vot aproape unanim, Parlamentul ucrainian a adoptat o lege care legalizează şi reglementează moneda digitală. Proiectul a fost pus în mişcare în 2020, iar acum se îndreaptă către biroul preşedintelui Volodimir Zelenski.
Până astăzi, criptomonedele au existat într-o zonă juridică gri în Ucraina. Cetăţenii puteau cumpăra şi schimba monede virtuale, însă companiile şi exchange-urile cu expunere pe crypto erau atent supravegheate de forţele de ordine.
Conform publicaţiei Kyiv Post, autorităţile au ales o abordare ofensivă vis-a-vis de criptomonede, descriindu-le drept o „înşelătorie” şi „confiscând adesea echipamente scumpe fără să ofere vreo justificare” în acest sens. De exemplu, în august, Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a blocat o reţea de aşa-numite „exchange-uri clandestine de criptomonede” din capitala Kiev. SBU a susţinut că aceste exchange-uri facilitau spălarea de bani şi ofereau anonimitate tranzacţiilor.
(Citește continuarea articolului AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News