Tentativă de asasinat împotriva consilierului președintelui Ucrainei / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Carlos Andrés Ruiz Palacio de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Carlos Andrés Ruiz Palacio de la Pixabay
Persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, consilierul președintelui Ucrainei. Potrivit autorităților, a fost vorba de o tentativă de asasinat. 

Tentativă de asasinat, miercuri, împotriva consilierului președintelui Ucrainei. Persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, prim-asistentul președintelui Volodimir Zelenski, transmite Euronews

Atacul a avut loc în apropierea satului Lisnyky din apropierea Kievului. Serhiy Shefir nu a fost rănit în atac, dar șoferul autoturismului a ajuns la spital. La fața locului s-a deplasat și procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. 

După aproximativ 10 gloanțe trase, atacatorii au fugit. Poliția a declanșat operațiunea specială 'Sirena' pentru prinderea acestora. 

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în SUA, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Mai multe imagini cu mașina ciuruită de gloanțe au apărut pe social media:

VEZI ȘI: Ucraina devine cea mai recentă ţară care legalizează Bitcoin

Ucraina este a cincea ţară în tot atâtea săptămâni care a stabilit un set de reguli pentru piaţa criptomonedelor, semn că guvernele lumii realizează că Bitcoinul reprezintă o realitate care va continua să se dezvolte de-a lungul viitorilor ani, relatează Mediafax, care citează CNBC.

Într-un vot aproape unanim, Parlamentul ucrainian a adoptat o lege care legalizează şi reglementează moneda digitală. Proiectul a fost pus în mişcare în 2020, iar acum se îndreaptă către biroul preşedintelui Volodimir Zelenski.

Până astăzi, criptomonedele au existat într-o zonă juridică gri în Ucraina. Cetăţenii puteau cumpăra şi schimba monede virtuale, însă companiile şi exchange-urile cu expunere pe crypto erau atent supravegheate de forţele de ordine.

Conform publicaţiei Kyiv Post, autorităţile au ales o abordare ofensivă vis-a-vis de criptomonede, descriindu-le drept o „înşelătorie” şi „confiscând adesea echipamente scumpe fără să ofere vreo justificare” în acest sens. De exemplu, în august, Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a blocat o reţea de aşa-numite „exchange-uri clandestine de criptomonede” din capitala Kiev. SBU a susţinut că aceste exchange-uri facilitau spălarea de bani şi ofereau anonimitate tranzacţiilor.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel