Tentativă de asasinat asupra unui oficial al armatei ruse. Ar avea ”legătură cu războiul din Ucraina”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @armmypicca
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @armmypicca
Andrey Torgashov, oficial al armatei ruse și soția sa au fost răniți grav într-un atentat cu mașină-capcană la Moscova.

Andrey Torgashov, șef adjunct al centrului radio de transmisie al unei unități militare de comunicații prin satelit, și soția sa au fost răniți într-un atentat cu mașină-capcană la Moscova care ar avea ”legătură cu războiul din Ucraina”, scrie Daily Mail

Într-o înregistrate video publicată pe o rețea socială se vede momentul în care mașina ofițerului rus a fost aruncată în are, iar imaginile îl arată pe acesta stând și bandajându-se singur după ce picioarele i-au fost smulse de bombă.

Potrivit sursei menționate, anchetatorii neagă implicarea unui comandant militar rus și a soției acestuia.

Torgashov: Este un fals total

”Două persoane au fost rănite. Victimele au fost duse cu ambulanța la o unitate medicală”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Irina Volk, într-o postare pe Telegram, fără a oferi alte detalii.

Citând surse anonime din cadrul forțelor de ordine, agenția de presă de stat TASS și alte câteva instituții au relatat că Torgashov - identificat ca ”militar și participant la operațiunea militară specială” din Ucraina - și soția sa au fost loviți.

Cu toate acestea, RIA Novosti l-a citat pe Torgashov spunând: ”Este un fals total. Această explozie nu are nimic de-a face cu mine”.

Mai mulți militari ruși și personalități pro-Kremlin au fost ținta unor atentate cu mașină capcană de când Moscova și-a lansat ofensiva asupra Ucrainei în februarie 2022.

De asemenea, aceasta vine după ce s-a dezvăluit că cel puțin 12 soldați ruși au fost uciși și alți 30 ar fi fost spitalizați după ce au mâncat pepeni otrăviți de luptătorii rezistenței ucrainene într-un oraș ocupat, a mai transmis Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel