Data actualizării:
Data publicării:

Tentativa de asasinare a lui Trump. Oamenii din mulțime: „I-au tras un glonț în cap, i-am văzut corpul pe acoperiș! / VIDEO în articol

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
REUTERS/Brendan McDermid
REUTERS/Brendan McDermid
Un moment dramatic a avut loc la mitingul fostului președinte Donald Trump în Pennsylvania sâmbătă, când participanții au realizat că un individ era înarmat și a deschis focul. Filmări ale oamenilor surprind reacțiile de panică ale mulțimii în momentul în care situația escaladează rapid.

Într-un videoclip filmat din mulțime, Trump apare pe scenă vorbind. În câteva secunde, se aude strigătul: "Are pistol!"

Youtube video image

Oamenii din mulțime par să își dea seama că cineva este înarmat înainte ca primele focuri să fie trase. Imaginile surprind momentul în care mulți dintre cei prezenți intră în panică.

"Are pistol!" strigă un participant.

"Este pe acoperiș!" strigă altul.

___________________________________________

 

 

Videoclipul, mai jos:

În scurt timp, se aud mai multe focuri de armă. Videoclipul continuă să ruleze, arătând cum participanții aleargă pentru a se adăposti.

Un martor ocular a povestit că a văzut trupul neînsuflețit al atacatorului.

"Este mort. Am văzut cum părul i-a fost ars. L-au împușcat în cap", a declarat martorul.

Autoritățile au confirmat ulterior că atacatorul a fost împușcat. Tentativa de asasinare a stârnit un val de compasiune din partea ambelor părți ale eșichierului politic, iar președintele Biden a declarat că i-a transmis lui Trump gândurile sale bune la telefon, potrivit FOX News.

"Am fost informat despre împușcătura de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania", a declarat Biden. "Sunt recunoscător că am aflat că el este în siguranță și se simte bine", mai spune acesta.

"Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting. Jill și cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au escortat în siguranță", a adăugat Biden. "Nu există loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o națiune pentru a o condamna", a mai spus el.

Procurorul general Merrick Garland a confirmat și el că Departamentul de Justiție investighează incidentul.

"Am fost informat despre împușcătura de la mitingul fostului președinte Trump și l-am informat și pe președinte. FBI, ATF, Biroul Procurorului pentru Districtul Vestic al Pennsylvaniei și Divizia Națională de Securitate a Departamentului lucrează în prezent cu Serviciul Secret, precum și cu agenții care aplică legea", a declarat Garland.

Incidentul de la mitingul lui Trump a generat o reacție puternică la nivel global, politicienii de la alte țări exprimând șocul lor față de tentativa de asasinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel