Tensiuni Ungaria - Slovacia. Un ministru vorbește de „aliații lui Putin din Bazinul Carpaților” / Budapesta: Îl sfătuim să meargă de urgență la un psihiatru
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe din Slovacia acuză Ungaria că reprezintă „aliatul lui Putin din Bazinul Carpaților”.

Ministrul de externe slovac Rastislav Kácer a reacționat la discursul despre starea națiunii a premierului ungar Viktor Orbán rostit sâmbătă. Acesta a susținut că Viktor Orbán este aliatul lui Vladimir Putin, conform RMX.

Kácer a scris că „aliații lui Putin din Bazinul Carpaților” pot spune doar „Idi na huy”, care înseamnă în rusă „f*k off”. Fraza a fost folosită de soldații ucraineni care păzeau Insula Șerpilor din Marea Neagră la începutul războiului, când o navă de război rusă le-a cerut să se predea. Știrile inițiale au susținut că toți soldații au murit apărând insula înainte de a fi dezvăluit că toți s-au predat Rusiei.

Reacția Ungariei

În răspunsul său, Zsolt Németh, șeful comisiei de afaceri externe a Parlamentului Ungariei, și-a exprimat îndoielile cu privire la sănătatea mintală a lui Kácer.

„Îl cunosc bine pe domnul Kácer, deoarece a fost ambasador la Budapesta și l-am întâlnit de mai multe ori. Trebuie să spun că sunt extrem de îngrijorat de sănătatea lui mintală. Și îl sfătuiesc să meargă de urgență la un psihiatru”, a spus Németh.

Răspunzând la o întrebare adresată de portalul de știri maghiar Mandiner, secretarul de stat pentru Afaceri Externe Tamás Menczer a împărtășit opinia lui Németh.

„Rastislav Kácer este un provocator și ar trebui tratat în consecință. Zsolt Németh, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naționale, a făcut recent o declarație despre Rastislav Kácer și suntem pe deplin de acord cu opinia sa. Nu vom accepta provocarea”, a spus politicianul.

În urmă cu două săptămâni, Kácer a spus într-o emisiune că „dacă Vladimir Putin ar fi avut succes în Ucraina, Ungaria ar fi avut deja pretenții teritoriale împotriva Slovaciei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel