Tensiuni Serbia - Kosovo. Statul Major al Armatei de la Belgrad cere desfășurarea de trupe la graniță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tensiunile dintre Serbia și Kosovo nu par să se liniștească, după ce Statul Major de la Belgrad a cerut desfășurarea de trupe la graniță.

Milan Mojsilovic, șeful Statului Major al Armatei din Belgrad, a cerut desfășurarea de trupe la granița cu Kosovo, după ce autoritățile regiunii autonome au continuat controalele și blocajele rutiere pentru minoritatea sârbă kosovară. De asemenea, au fost auzite, din nou, focuri de armă în zona de frontieră, scrie EFE, citat de Agerpres.

Şeful Statului Major a făcut în vizită în Raska, în apropiere de frontiera cu Kosovo :

„Sarcinile pe care le-am primit eu, în calitate de şef al Statului Major, şi armata Serbiei, sunt precise şi clare şi vor fi îndeplinite“, a spus Mojsilovic pentru postul de televiziune Pink, fără a furniza alte detalii. Acesta a mai spus că este o necesitate ca armata sârbă să fie desfășurată pe graniță.

Noi focuri de armă au fost auzite duminică, în apropierea unei patrule a misiunii KFOR a NATO în oraşul Zubin Potok din nordul Kosovo, acolo unde etnicii sârbi sunt majoritari și blochează drumurile de 16 zile. Cu toate acestea, presa kosovară menționează că nu au avut loc incidente cu răniți sau pagube materiale, faptele fiind „în curs de investigare“.

Tot Poliția din Kosovo, prin vocea purtătorului de cuvânt, Baki Kelani, a spus că că niciuna din unităţile sale nu a fost atacată „şi nici nu a existat un schimb de focuri între poliţia din Kosovo şi vreun grup“, în timp ce presa sârbă precizează că schimbul de focuri a avut loc în zona localității Zubin Potok între poliţia specială kosovară şi sârbii care se află pe baricade atunci când poliţiştii au încercat să înlăture blocajul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel