Tensiuni între PSD și PNL. Florin Cîțu: Când eram președintele PNL și am făcut coaliția, am avut două linii roșii
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu a făcut noi declarații pe tema tensiunilor apărute în coaliție.

Menținerea cotei unice și alocarea a minimum 7% din buget pentru investiții reprezintă cele două linii roșii ale PNL, spune fostul lider al PNL Florin Cîțu. El spune că intenția PSD de a impune impozitarea progresivă reprezintă "meteahnă a lui Liviu Dragnea”, scrie Mediafax.

"Când eram președintele PNL și s-a făcut această coaliție am avut două linii roșii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi... A doua era să avem 7% pentru investiții în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiții. Și a doua (cota unică - n.r.) este o linie roșie”, spune Florin Cîțu.

"Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea"

El îi critică pe social-democrați pentru intenția de a impune impozitarea progresivă.

"Știm că PSD, de fiecare dată când este la guvernare, încearcă. Liviu Dragnea a încercat trei ani să schimbe cota unică, să introducă impozitul progresiv. El a introdus impozite pe care noi le-am scos după aceea și am adus mai mulți bani la buget. Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea -PSD merge în aceeași direcție”, adaugă fostul președinte al PNL.

El afirmă că în PNL nu s-a discutat vreun proiect de modificare a Codului Fiscal.

"PNL continuă să susțină cota unică"

"Am făcut mențiunea acum două zile - nu se discută despre impozitul progresiv. Nu există în momentul de față altă formulă de impozitare, ci există analize și studii care se derulează în grupul de lucru înființat la nivelul Ministerul Finanțelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece la etapele de consultare cu instituțiile de specialitate, mediul academic, mediu de business, cu mediul asociativ, astfel încât să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât și sprijinul pe care trebuie să îl acordă mediului de afaceri, pentru că această creștere economică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituțiile de specialitate și de asemenea, dialogului cu investitorii români și străini și încrederii pe care am reușit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, predictibilitate și stabilitate în acest domeniu”, spune premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

El precizează că ”PNL continuă să susțină cota unică”. "Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a menționat Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel