Data actualizării:
Data publicării:

Tensiuni în Ucraina. Dîncu: Populația să stea liniștită, nu va fi un conflict pe teritoriul nostru / VIDEO

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro
Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro
Populația poate să stea liniștită, căci nu va fi război pe teritoriul nostru, a transmis, marți, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. 

„Există și condiții pentru un conflict armat, foarte multe condiții, dar nu se știe... Să sperăm că încă vor continua să vorbească diplomații, nu militarii”, a declarat, marți, 22 februarie, Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Youtube video image

Ministrul a subliniat că mai sunt șanse pentru o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului.

„Federația Rusă folosește diplomația și în scopul de a influența, de a manipula, pentru că, în același timp, se declară că se retrag forțe și că există aproape un calendar de retragere și se acționează și militar, dar există speranțe, în scurt timp va avea loc și un comitet NATO-Rusia”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că nu se așteaptă la un flux mare de refugiați în cazul unui conflict armat.

„Eu cred că populația poate să stea liniștită. Sigur că, în condițiile unui conflict în Ucraina, toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”, a spus Vasile Dîncu.

Citește și: Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei

Amintim că președintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

„Am avut o convorbire telefonică substanţială cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în urma acţiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional şi măsurile comune care vor fi luate de NATO şi la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9)”, a scris, marți, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis. 

Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”.

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis președintele României, Klaus Iohannis.

„România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente. Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care trebuie să atragă cel mai sever răspuns al comunității internaționale. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris, tot pe Twitter, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel