Tenis: Jaqueline Cristian a pierdut finala turneului ITF de la Grado
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a abandonat în finala turneului ITF de la Grado (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, la scorul de 7-6 (3), 3-1 pentru slovaca Rebecca Sramkova, cap de serie numărul şapte. 

Jaqueline Adina Cristian s-a impus în primul tur în faţa italiencei Stefania Rubini, cu 6-0, 4-6, 6-2, în optimi a trecut de croata Tereza Mrdeza, a patra favorită, cu 2-6, 6-2, 6-3, apoi în sferturi a câştigat în faţa unguroaicei Reka-Luca Jani, cu 6-4, 6-2, iar în semifinale a învins-o pe italianca Cristiana Ferrando cu 6-2, 6-7 (5), 6-2. La dublu, Cristina Dinu şi uzbeca Akgul Amanmuradova, favoritele numărul doi, au fost întrecute în finală de cuplul Ana Danilina (Kazahstan)/Reka-Luca Jani (Ungaria), cap de serie numărul unu, cui 6-2, 6-3.

Cuplul româno-uzbec a trecut în primul tur de chinezoaicele Shuyue Ma/Kai-Lin Zhang, cu 6-0, 6-4, apoi a câştigat în sferturi în faţa perechii Ana Morghina (Rusia)/Dalila Spiteri (Italia), cu 2-6, 6-3, 10-4, iar în semifinale s-au impus cu 6-4, 6-1 în faţa cuplului Deborah Chiesa (Italia)/Diana Marcinkevica (Letonia). La Cancun (Mexic), turneu ITF dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, românca Patricia Maria Ţig a jucat a doua sa finală în decurs de două săptămâni.

Ţig a fost învinsă la mijlocul lunii mai de mexicanca Marcela Zacarias cu 6-3, 6-3, iar duminică a fost întrecută de brazilianca Thaisa Grana Pedretti, principala favorită, cu 6-4, 6-4. Ţig, care a revenit în circuitul profesionist în această primăvară după ce a născut, s-a impus în primul tur la Cancun în faţa americancei Sofia Sewing, cu 6-1, 6-4, în optimi a întrecut-o pe a doua favorită, americanca Monica Robinson, cu 6-0, 7-5, în sferturi a câştigat în faţa alte reprezentante a SUA, Amy Zhu, cap de serie numărul cinci, cu 6-0, 6-1, iar în penultimul act a surclasat-o pe guatemaleza Kirsten-Andrea Weedon, a treia favorită, cu 6-1, 6-1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel