Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Tenis: Ghem, set şi meci pentru terenul numărul unu de la Roland Garros

Autor: DCNews Team | Categorie: Sport
WhatsApp

Terenul numărul unu al arenei Roland Garros, mult timp al doilea ca mărime al Grand Slam-ului pe zgură, iubit sau detestat, fără nume, va fi demolat, după ultimele meciuri programate aici miercuri în Turneul legendelor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Alegeri prezidentiale 2024

Terenul nr. 1, cu 4.500 locuri la momentul inaugurării sale din 1980, a fost retrogradat an de an de arenele Philippe-Chatrier (14.962 locuri), Suzanne-Lenglen (9.829), Simonne-Mathieu (5.290), iar în acest an a servit ca arenă anexă, unde posesorul de bilet nu are loc atribuit. Pe acest teren plin de istorie şi-a făcut debutul Rafael Nadal în 2005, când l-a eliminat în primul tur pe Lars Burgsmuller, înainte de a se încorona pentru prim oară rege la Paris. Tot aici a jucat ultimul ei meci campioana americană Chris Evert, când a fost învinsă în 1988 de Arantxa Sanchez.

După ultimele meciuri ale fostelor glorii ale tenisului, arena nr. 1 va fi demolată şi va fi înlocuită cu o esplanadă începând cu 2020. Jo-Wilfried Tsonga, care a jucat aici doar ca junior în 2002 şi 2003, nu încearcă niciun regret despre dispariţia arenei: Nu regret, pentru că nu mi-a plăcut niciodată sunetul pe care îl făcea. Era o rezonanţă care lăsa senzaţia că loveşti mingea de două ori. La polul opus, Pierre-Hugues Herbert are senzaţii nostalgice: Este un teren mitic, îl voi regreta. Am jucat aici anul trecut şi ambianţa a fost superbă.

Arena nr. 1 este înconjurată de plăci de beton pe care sunt inscripţionate numele campionilor, începând cu H. Briggs în 1891 până la Rafael Nadal în 2018. Pentru mine este foarte important ca Roland Garros să rămână aşa cum este, pentru că vorbim de istoria sportului nostru. Dar, în acelaşi timp este normal ca Roland Garros să îmbunătăţească acest eveniment, să amelioreze lucrurile pentru jucători, pentru fani. Aşa că nu sunt trist, a declarat Rafael Nadal.

În istoria arenei nr. 1 rămâne şi imaginea rusului Marat Safin, care şi-a dat jos şortul în 2004, după ce a câştigat un punct în timpul unui meci epic cu spaniolul Felix Mantilla. Ilie Năstase, inegalabilul campion român, a jucat aici în 1982 un meci de cinci seturi, în care a fost eliminat de tânărul de atunci Guy Forget, în prezent directorul turneului. Patrimoniul acestui stadion nu va dispărea însă în întregime, pentru că organizatorii au detaşat 1.000 de obiecte unice, scaune, bucăţi de zgură şi acoperiş, care vor fi scoase la vânzare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel