Templu faraonic descoperit în urma unor săpături ilegale sub o casă din Cairo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Descoperire extraordinară, în Egipt, cu ocazia unor săpături neautorizate efectuate sub o casă la sud de Cairo.

Un templu faraonic vechi de 3.400 de ani, datând din perioada faraonului Tutmosis al III-lea (1479-1425 î.e.n.), a fost descoperit întâmplător, cu ocazia unor săpături ilegale efectuate sub o casă la sud de Cairo, a anunțat miercuri Mamdouh al-Damati, ministru al Antichităților, scrie Agerpres.

"Poliția antichităților a primit informații conform cărora șapte persoane săpau" sub casa uneia dintre ele, în regiunea Badrachine (40 km sud de Cairo), a spus ministrul, citat de 7sur7.be.

Săpăturile au scos la iveală un templu acoperit de pânza freatică, la 9 m adâncime, iar cei care săpau foloseau echipament de scufundare.

Cele șapte persoane au fost eliberate fiindcă zona unde efectuau săpăturile nu este înregistrată ca sit arheologic, a mai spus ministrul.

Printre vestigiile descoperite se numără șapte panouri murale acoperite cu hieroglife, o statuie de granit roz înaltă de 2,5 m, precum și baze de coloane din granit roz. Ministerul Antichităților a anunțat că va continua lucrările de excavație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel