Temperaturile, cu 10-12 grade peste normal. ANM se așteaptă la cod roșu de caniculă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie, a anunțat că se așteaptă un nou val de caniculă, fiind posibil să se declare cod roșu în unele zone ale țării.

”Temperaturile sunt cu 10-12 grade peste normalul perioadei, a spus Florinela Georgescu la Digi24. Aceste valori erau așteptate mai degrabă în luna iulie, dar iată că avem parte de o vreme deosebit de călduroasă încă din iunie, cu două-trei săptămâni înainte de luna lui Cuptor”.

Întrebată dacă va fi anunțat cod roșu de caniculă, Florinela Georgescu a spus că este posibil, dar nu se poate încă anticipa care vor fi zonele vizate, cât de extinsă va fi suprafața afectată de caniculă, la nivelul întregii țări.

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate. Vremea va continua să se încălzească, în cursul acestei săptămâni, și nu sunt speranțe că se va răcori, săptămâna următoare.

Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade, a transmis, luni, ANM. Disconfortul termic este unul ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel