Temperaturi sub normalul perioadei și ploi. Iris Răducanu (ANM): Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EmranHossain
FOTO: Freepik @EmranHossain
Iris Răducanu, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în țară în zilele viitoare.

După o zi de sâmbătă cu soare și mai multe grade în termometre, de duminică revin ploile, dar vom avea și o scădere a temperaturilor, sub nivelul datei din calendar, potrivit meteorologului ANM, Iris Răducanu.

”Temperaturile vor mai scădea în zilele viitoare. Dacă astăzi temperatura maximă a ajuns până la 25 de grade Celsius prin sud-estul teritoriului și prin vestul acestuia, de mâine nu vom mai depăși 22 de grade, iar acestea vor fi înregistrate prin zona Banatului, zona Crișanei.

De altfel de mâine încep și ploile, vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, vom vorbi de cantități mai însemnate de apă în special în sudul Transilvaniei, în estul Banatului, prin Oltenia și prin vestul Munteniei, acolo unde cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, vorbim desigur izolat, dar vor fi și condiții de grindină în special zona Olteniei. 

De poimâine, în schimb, precipitațiile vor fi în restrângere, vom mai vorbi de averse mai ales în zonele de deal și de munte, iar temperaturile vor rămâne în continuare mai scăzute decât ce ar fi normal să înregistrăm, mă refer aici la temperaturi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 11 grade, prin depresiunile din estul Transilvaniei, și până la 22 de grade, în vestul teritoriului”, a declarat meteorologul de serviciu Iris Răducanu la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel