Televiziunea publică italiană, făcută praf pentru difuzarea prăbușirii telecabinei
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Televiziunea publică din Italia a fost apostrofată după ce a dat imagini care nu se cuveneau cu telecabina prăbușită.

Conform BBC, televiziunea publică din Italia, Rai TV, are parte de critici dure după ce a dat pe post imaginile de pe camerele de supraveghere în care se poate vedea cum telecabina prăbușită pe 23 mai se prăbușește, luând viața a 14 persoane. În imagini se putea vedea cum telecabina se ducea către stația finală, după care se oprește și deodată merge în sens invers. Imediat după, printr-o cursă extrem de rapidă pe linia muntelui, capsula se prăbușește pe pământ.

Procurorul de caz a spus că este vorba de despre „o indecență absolută” când vine vorba de publicarea imaginilor pe postul de televiziune public. Șeful Rai TV a spus că a fost „profund șocat” de decizia de a da pe post videoclipul morții a 14 persoane. De menționat este faptul că imaginile date publicității au fost filmate de pe un monitor, iar chipurile oamenilor prezenți la locul cu pricina au fost blurate.

Trei persoane au fost arestate în urma acestei tragedii, după mai multe audieri: Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio.

Singurul supraviețuitor este un copilaș de doar cinci ani

Eitan Moshe Biran, în vârstă de cinci ani, singurul supraviețuitor al masacrului din Stresa, s-a trezit din comă și a întrebat-o pe mătușa sa, Aya, unde este, scrie La Stampa. „Mă doare gâtul”, a spus apoi copilul și și-a salutat mătușa. Prognosticul medicilor este încă rezervat, însă copilul este treaz, conștient și monitorizat de o echipă de psihologi.

Copilului i se va spune treptat ce s-a întâmplat. Psihologii cred că „este o cale lungă și delicată”. Deocamdată, i s-a explicat că se află în spital și că doarme de câteva zile. În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, tatăl şi mama lui Eitan, Amit şi Tag, fratele Tom de doi ani şi străbunicii au murit, notează Mediafax.

VEZI ȘI: VIDEO cu momentul în care telecabina din Italia se prăbușește. 14 oameni au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel