Telegondola din Târgoviște, undă verde de la consilierii județeni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Construirea telegondolei din Târgoviște  a primit avizul Consiliului Județean, în ședința de marți, proiectul fiind eligibil pentru accesarea de fonduri europene.

Membrii Consiliului Judeţean Dâmbovița au aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul pentru realizarea telegondolei urbane. Aceasta va funcţiona între Curtea Domnească dinTârgovişte şi Mănăstirea Dealu, care se găseşte pe raza comunei Aninoasa.

În şedinţa de ordinară, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a precizat că investiţia va fi realizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în parteneriat cu UAT-urile care iau parte la acest proiect. Acestea sunt: municipiul Târgovişte, comuna Aninoasa şi comuna Răzvad, potrvit jurnaldedambovita.ro.

Corneliu Ştefan a declarat că proiectul este eligibil pentru accesarea de fonduri europene. ,,Această investiţie va fi realizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Este un proiect pe care ni l-am asumat. Va realizat evident şi în parteneriat. Vreau să vă informez că şi municipiul Târgovişte, şi comuna Aninoasa, chiar şi comuna Răzvad se vor regăsi în zona urbanistică funcţională, care este o condiţie obligatorie pe viitorul Program Operaţional Regional pentru a atrage bani la capitolul de turism, pentru această investiţie"

Reamintim că din luna iulie 2020, Turnul Chindiei, ruinele Bisericii Paraclis şi Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” au intrat într-un  proces de restaurare și conservare realizat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel