Data actualizării:
Data publicării:

Telefonia și internetul ar fi picat în Fâșia Gaza

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un jurnalist din Fâșia Gaza a povestit care este în prezent situația în teritoriul controlat de Hamas.

Tareq Abu Azzoum, un jurnalist de la Al Jazeera, a transmis informația că la acest moment Fâșia Gaza a rămas fără conexiune la internet și semnal telefonic. 

„Nu știm nimic din ce se întâmplă în alte districte din teritoriu. Poate că au loc noi bombardamente în aceste zone. Nu știm câte victime sunt. Putem auzi doar bombardamente peste tot, dar nu știm nimic despre victime, despre situația de la sol.

Nu știm nimic nici despre condițiile medicale, chiar și la Spitalul Al-Shifa [cel mai mare din Gaza]. Nu mai putem comunica cu comunitatea internațională pentru a ști ce se întâmplă pe teren. Sper ca acest mesaj să ajungă la toată lumea, în ciuda a ceea ce am experimentat în ultima oră.

Acum suntem într-un spital și vom fi live prin satelit cât putem și în fiecare oră. Așa că, dacă ne puteți auzi, trimiteți lumii acest mesaj, că suntem izolați în Gaza. Nu avem semnale telefonice. Nu avem nici conexiune la internet. Am întâmpinat mari dificultăți chiar și în comunicarea și contactul cu rudele noastre din diferite părți ale teritoriului.

Jurnaliştii de aici, chiar şi cetăţenii din spital, nu au acces la reţele. Ei nu au nici un fel de comunicare nici cu vecinii lor. Există o mare problemă în conexiunile la rețea. Vă rog, băieți, dacă ne auziți, trimiteți acest mesaj lumii că devenim izolați“, a transmis Tareq Abu Azzoum

În prezent, Al Jazeera are comunicații sporadice cu corespondenții din Gaza, în urma ultimelor lovituri asupra enclavei asediate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel