Tel Aviv: Sirenele de alertă aeriană au repornit, după ce Hamas a lansat o rachetă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
iron_dome
iron_dome

Sunetul sirenelor de alertă antiaeriană au răsunat sâmbătă după-amaiaza la Tel Aviv, a treia zi consecutiv, în timp ce televiziunea israeliană prezenta imagini cu o baterie antirachetă "Iron Dome" în acţiune împotriva unei rachete, relatează agențiile internaționale de știri, potrivit Agerpres.

În acelaşi moment, la Gaza, aripa militară a mişcării islamiste Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, anunţa că a lansat asupra oraşului Tel Aviv o rachetă de tip Fajr-5, de fabricaţie iraniană.

Canalul 10 al televiziunii israeliene a prezentat imagini cu o baterie "Iron Dome" în acţiune împotriva unei rachete, scrie AFP.

"Racheta (de tip) Fajr-5 pe care Hamasul tocmai a tras-o asupra Tel Avivului a fost interceptată de noua baterie antirachetă Iron Dome", a anunţat Ofir Gendelman, un purtător de cuvânt al Biroului premierului, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. El nu a anunţat victime sau pagube, deoarece racheta nu a atins solul.

EFE menţionează că acesta este primul proiectil interceptat în această zonă de Iron Dome, la câteva ore după instalarea în regiune a unei a cincea baterii antiaeriene, livrată în avans cu aproximativ două luni.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, la Tel Aviv nu s-au auzit numai sirenele de alertă, ci și explozii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel