Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviște, reabilitat. Ce sumă va fi investită
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviște va fi reabilitat și modernizat. Ce sumă va fi investită. 

Teatrul ”Tony Bulandra” este în proiectele primăriei care vizează modernizări de amploare. Astfel, au debutat cele mai importante lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii, scrie dbonline.ro.

”În cadrul mai multor investiții, parțial finanțate prin PNDL, parțial finanțate de la bugetul local, sunt realizate numeroase intervenții, care au în vedere refacerea fațadei, schimbarea scaunelor din sala de spectacol, schimbarea pavajului exterior, înlocuirea pardoselii din sala de spectacol, refacerea rețelelor electrice, executarea unui sistem acționat electric prin care scena poate fi înclinată, realizarea unui sistem pentru o mai bună manevrare a decorurilor și pentru fixarea reflectoarelor, repararea și modernizarea cabinelor pentru actori, achiziția de echipament performant constând în mixere, console, proiectoare, microfoane, lavaliere, echipament IT, realizarea instalațiilor de avertizare și de stingere a incendiilor, dar și echipamente de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, compartimentări și uși rezistente la foc, iluminat de siguranță la incendiu etc”, a declarat, astăzi ,primarul municipiului, Cristian Stan, aflat chiar la sediul teatrului.

Valoarea lucrărilor depășește 3.000.000 lei și vor fi finalizate vara aceasta.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște va fi și el reabilitat

În urmp cu doar câteva zile, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

”Sunt foarte bucuros că reușim să facem acest lucru, sunt foarte bucuros că ne putem îndrepta atenția și către domeniul cultural, dincolo de spectacolele propriu-zise și la ceea ce înseamnă infrastructura necesară și cred că este un lucru foarte util pentru târgovișteni, pentru cultura târgovișteană, pentru cultura dâmbovițeană, pentru că infrastructura începuse încet-încet să se degradeze. Totul va arăta foarte-foarte bine. Deja se lucrează la cabinele actorilor de la subsol”, a mai precizat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

"În primul rând, datorită acestor lucrări vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase. Însă, ceea ce este mai important și vine atât în ajutorul medicilor, cât și al pacienților, este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale”, a precizat șeful administrației județene. Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei, scrie dbonline.ro.

UPU va fi echipată cu: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.

Luna viitoare, se va afla și câștigătorul pentru “Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”. Licitația este în derulare, iar valoarea este de aproximativ 17.000.000 de lei. Procedura de achiziție publică și pentru lucrările de extindere a secției de Cardiologie este în plină desfășurare. Cardiologia va fi dotată și cu un aparat angiograf. Suma acestui proiectul se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel