„Teatrul ne ajută să ridicăm ochii din pământ!” spune George Constantinescu, managerul Teatrului de Artă/ VIDEO
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Prezent în emisiunea De Ce Citim, George Constantinescu, managerul Teatrului de Artă București, a vorbit despre importanța cursurilor de teatru ale Școlii Teatrul de Artă, susținând că ele nu trebuie să te transforme într-un actor, ci mai ales într-un om cu o stimă de sine crescută.

„Pe categoriile de vârstă sunt ținte diferite. La adulți se întâmplă, din păcate, să uităm cum este să ne bucurăm și să ne jucăm. Și asta ne transformă în adulți crispați, speriați, nu mai știm să vorbim și să ridicăm ochii din pământ. Teatrul este singura artă care chiar asta face, demontează și remontează viața, o analizează și o reclădește nepărtinitor. Cu toții iubim, cu toții suntem geloși etc, dar teatrul ne oferă această perspectivă exterioară extrem de relaxantă și atunci toate problemele noastre capătă o cale ușoară de vindecare.

Înainte de a face Teatrul de Artă am observat lucrul acesta în companii. Am văzut într-un timp extrem de scurt. La Școala (n.r. de teatru) lucrurile durează între 4 și 6 luni, depinde ce program își aleg. În companii vedeam într-o zi, două, câteva ore, că oamenii intrau într-un anumit fel la acea întâlnire și ieșeau cu totul altfel. Dacă aveau un anumit volum în momentul acelei interacțiuni, cu siguranță acel volum creștea, nu deranjant, dar încât să ne putem auzi normal. Dacă privirea era undeva jos, cu siguranță atât se putea face în acele ore sau o zi-două de interacțiune pe partea de teatru, că reușeau să ridice privirea și să se uite unii la alții.”, a declarat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel