Data publicării:

Țeapă uriașă pentru sute de oameni. Cum a ajuns o garsonieră să fie vândută la 8 persoane în același timp. ”Mi-a zis că dacă las toți banii, îmi face reducere”

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
60.000 de euro. Atât a costat locuința în care cumpărătorul nu se știe dacă va ajunge vreodată. 

”A spus că dacă las toţi banii, fiind 60.000 suma totală, îmi face reducere de 8.000 de euro, fapt care m-a încântat, dar uitaţi că de 4 ani stau în chirie” a spus un cumpărător pentru Observator. ”Am aşteptat, am aşteptat, am văzut că nu se ridică nimic m-am dus peste dezvoltator şi mi-a oferit un alt apartament faţă de cel promis. Nici în ziua de astăzi nu am primit nimic” a povestit o femeie. 

Povestea lor a început în 2019. Trebuiau să fie construite patru blocuri, dar dezvoltatorul a ridicat doar două. Ca să nu intre în faliment, a decis intrarea firmei în insolvenţă. 

”Am aflat în septembrie că acest apartament mai este vândut încă o dată. Ne-a sunat (n.r. dezvoltatorul) să ne spună că ne dă banii, dar nu ne-a dat niciun ban” a povestit o femeie. 

”Daţi-ne banii înapoi! Păi atunci lăsaţi-mă să-l vând şi vă dau banii. El (n.r. dezvoltatorul) l-a vândut şi nu ne-a mai dat nici bani, nici apartament” a spus o altă cumpărătoare. 

Dezvoltatorul susține că a fost doar o confuzie în acte cu privire la numărul apartamentului: proprietarii îşi vor primi locuinţa curând, la semnarea contractului de predare - primire, spune el. 

Situația descrisă mai sus se întâmplă în Tulcea. Dar nici cei din Alba Iulia nu sunt străini de această manevră. Aici, peste 200 de oameni sunt pe drumuri după ce s-au trezit că dezvoltatorul imobiliar ar fi vândut de mai multe ori aceleaşi locuinţe. ”Nu poţi să dai aşa, aceeaşi garsonieră să o dai la 8 persoane” spune un păgubit. Întrebat ce le-a spus dezvoltatorul ultima oară, el a răspuns: ”Că ne dă banii, că totul e ok. A zis că dacă voia să dea ţepe era în Dubai la ora asta şi stătea relaxat”. Administratorul blocului spune că ”Este o situaţie urâtă, dar eu văd luminiţa de ieşire. Lucrurile ar trebui în maxim un an de zile să se rezolve şi toată lumea ar trebui să îşi recupereze banii”. Și aici dezvoltatorul imobiliar şi-a pus afacerea în insolvenţă, iar lichidatorul judiciar ar trebui să-i despăgubească pe oameni odată cu vânzarea imobilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel