Data publicării:

Te regăsești printre cei care au rana de abandon? Psiholog: „Ajung la vârsta adultă și încep să aibă relații toxice!” / VIDEO

Autor: Anca Murgoci , Flaviu Predescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cătălina Pavel
Cătălina Pavel
Prezentă în emisiunea De Ce Citim, dedicată rolului intervențiilor psihologice online, consiliera de dezvoltare personală Ioana Cătălina Pavel a vorbit despre rana de abandon și felul în care se manifestă. 

„Rana de abandon este cea mai întâlnită la clientele mele. Cu care m-am luptat și eu. rana de abandon pe tată. Rana de abandon este o rană emoțională care se manifestă între vârsta de 2 și 4 ani în relație cu părintele de sex opus. Se manifestă prin stimă de sine foarte scăzută, prin devalorizare de sine, prin a fi dependent, pentru că masca aferentă acestei răni este masca dependentului. De exemplu, acele femei care stau în relație doar ca să fie cu cineva, nu se poat despărții, sunt în relații toxice, doar pentru că ele nu pot să conceapă abandonul. Cum s-a creat rana asta? Energia masculină a lipsit foarte mult în viața acelei fetițe sau energia feminină dacă e băiețel. Tatăl indisponibil emoțional, în cazul fetelor, n-a fost acolo pentru ea, s-o cunoască, s-o înțeleagă sau absență fizică, plecat la muncă, divorț, deces și atunci nu avea cu cine să creeze o relație. Ajung la vârsta adultă și încep să aibă relații toxice cu bărbații, în cazul femeilor, cu femeile, dacă sunt bărbați. Începi să ai aceleași așteptări de la partenerul tău pe care fetița interioară le-a avut de la tatăl ei. Și asta nu prea înțeleg fetele, că ele sunt într-o luptă invizibilă, ele cu ele, femeia din ele cu fetița.” a sublinia psihologul. 

„Fetița supărată” trebuie să întâlnească femeia 

„Aici se concentrează esența muncii mele, să se întâlnească „fetița interioară” , fetița supărată, nervoasă, rănită, cu femeia care a crescut, care nu mai are 2 ani, 5 ani, are douăzeci și ceva, treizeci și ceva, patruzeci și ceva care are o viață în spate. Încerc să le fac să înțeleagă că acum ele pot. Tu știi ce greu e să-și ia o femeie puterea înapoi? Să simtă că ea poate acum să-și exprime niște nevoi, să pună niște limite, să spună de ce are nevoie în relație, să spună cu cărțile pe față. Să aibă o comunicare deschisă și matură cu un partener. În majoritatea cazurilor în cuplu sunt „băieței” și „fetițe” de patruzeci și ceva, de cinzeci și ceva…care se joacă de-a Baba Oarba, De-a va-ți ascunselea.” a conchis consiliera de dezvoltare personală Ioana Cătălina Pavel. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel