Te plictisești? Vezi de ce este bine pentru creierul tău
Cercetătorii de la Universitatea din East Anglia (Marea Britanie) au demonstrat că atunci când suntem mereu ocupați, mai ales în timpul copilăriei, nu ne dezvoltăm imaginația. În schimb, momentele în care ne plictisim și nu facem nimic sunt pozitive pentru creierul nostru.
Se activează niște circuite neuronale care formează așa-numita "rețea standard", descoperită în 2011. Se pare că aceasta ne face să visăm cu ochii deschiși. Conectează experiențe și lecții învățate în trecut cu planuri viitoare, creează imagini ale vieții noastre prin înlănțuirea amintirilor și dă frâu liber imaginației. De altfel, nu în zadar între 60 și 80% din energia creierului este destinată doar menținerii conexiunii dintre neuroni.
Căscatul nu are legătură cu plictisealaTrebuie să ținem cont și de faptul că atunci când căscăm spontan, nu este din plictiseală, nici de foame, cum mulți dintre noi tind să creadă. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Princeton (SUA) arată că ni s-a încins creierul, iar, la nivel biologic, căscatul este de fapt un mecanism de a-l răci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News