”Te faci de râs!”. Actrița Maia Morgenstern: Ar trebui să mă rușinez. Sau măcar să resimt o oarecare jenă: Cum poți să... Nu se face așa ceva
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Maia Morgenstern, foto Facebook
Maia Morgenstern, foto Facebook
Actrița Maia Morgenstern, astăzi un simbol și un reper, s-a confruntat și se confruntă, ca oricine altcineva, cu... rușinea impusă de societate.  

”Ar trebui să mă rușinez. Sau măcar să resimt o oarecare jenă: Cum poți să... ? Sau: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?! Din adolescență sau poate chiar mai devreme. E rușine: e rochița prea scurtă, se văd chiloțeii. Apoi mijeau sânii: stăteam cocoșată, adunam umerii de rușine, de parcă ar fi fost pericol să nu împung lumea cu mugurașii ăia dureroși. Stai și tu mai așa, să nu se vadă, să nu sară în ochi. Și, în general, bine ar fi să porți sutien, să știi! Bine, rău, sănătos sau nu, pune hamul ăla cu sârme, îmbracă-te cu harnașamentul ăla cu balene, că altfel e rușine. Apoi a trebuit să mă rușinez cu pilozitatea/părul care avea netrebnicia să crească în locuri nedorite. Cum ieși așa pe stradă? Ai două opțiuni: ceară fierbinte sau lama de ras. Tertium non datur. Primele arsuri pe picioare și pe corp. Picături de sânge și pete roșii, apoi vinete. Și sprâncenele, sprâncenele sunt prea groase. Smulge! Smulge-le! Păcat. Doare. Mă doare! Suferă baba la frumusețe. Aveam 13- 14 ani.

Apoi e rușine cu ridurile, cu vergeturile de la naștere, cu kilogramele în plus, depus(e) tocmai unde nu trebuie. Ce rușine cu pielea lăsată!!! Ascunde, Ascunde. Trage, întinde, Smulge. Umflă, strânge. Lenjerie modelatoare, că altfel e rușine. Și acum??? Tălpile astea deformate, labele picioarelor?!? Monturile alea dizgrațioase? De-a dreptul scârboase. Degetele alea strâmbate de încălțămintea fashion/la modă?!?! Cum să lași așa ceva la vedere. Ascunde. Ascunde. Ascunde. Și pune centura. Dă cu ruj și cu rimel. Ustură ochii: nu contează. Vopsește părul: cărunt e rușine. Te îmbătrânește!” a scris îndrăgita actriță Maia Morgenstern, pe Facebook

Maia Morgenstern, astrogramă: Curaj nelimitat, ambiție, devotament. Iubește lucrul bine făcut

Maia Morgenstern, actriță de teatru și film, s-a născut pe 1 mai 1962, în București. Și, ca orice nativă a acestui semn, posedă calități artistice, simț estetic, iubește lucrul bine făcut, este răbdătoare, romantică și destul de devotată. 

Mercur se afla tot în Taur, aspect ce i-a conferit o voce memorabilă și de impact. Dar și un discurs calculat, blând și pregnant. Pe lângă o capacitate uimitoare de a memora, a spus Daniela Simulescu.

Venus, planeta feminității și a plăcerilor, se afla în Gemeni. Maia Morgenstern pune preț, în primul rând, pe latura intelectuală a partenerului, asta pentru că și ea este permanent preocupată de dezvoltarea ei. De asemenea, acest aspect i-a oferit posibilitatea de a se transpune în multiple roluri, potrivit Danielei Simulescu.

Marte se afla în Berbec, poziție potrivită pentru oamenii independenți, cărora nu le este teamă să se lupte, celor care sunt deschizători de drumuri, liderii. Care vor să își depășească limitele. Bineînțeles, a beneficiat de curaj nelimitat și ambiție. Dar cel mai important aspect al astrogramei sale este axa Nodul Sud în Vărsător/Nodul Nord în Leu. Maia Morgenstern s-a născut pentru a schimba un status quo în scopuri creative”, a conchis Daniela Simulescu.

Citește și: Maia Morgenstern, despre suferințele părinților săi: Eu nu zgândăr răni vechi pentru a provoca sângerare sau milă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel