Te-ai uitat la Harry Potter? Nu o să-ţi vină să crezi ce "vrăji" ca la Hogwarts poate face telefonul tău!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Siri poate recunoaşte comenzi secrete / Colaj: Pxhere, Facebook Harry Potter
Siri poate recunoaşte comenzi secrete / Colaj: Pxhere, Facebook Harry Potter
Asistentul tău vocal de pe iPhone, Siri, a fost la Hogwarts, iar vrăjile pe care știe să le facă te vor lăsa cu gura căscată. Da, ai citit bine! Iată, mai jos, câteva din comenzile rapide pe telefon cu care poţi face... "vrăji tehnologice". 

Universul Harry Potter a adus o mulțime de influențe în lumea noastră de zi cu zi, iar avantajele tehnologice de care ne bucurăm pe permit să utilizăm la maxim fiecare vrajă pe care am învățat-o de la „Băiatul care a trăit”. Cu doar câteva cuvinte, poți să folosești mai multe trucuri magice care-i vor impresiona atât pe prietenii tăi, cât și pe cei mai mari fani ai seriei, scrie Click.

Toate "vrăjile" pe care poți să le faci cu ajutorul unui iPhone

Pentru început, trebuie să ne trezim asistentul vocal. Vom începe prin a zice „Hey, Siri!”. Dacă asistentul tău vocal nu se trezește în urma apelului de deșteptare, poți să încerci oricând să-l activezi din meniul de setări. 

Începem cu „Lumos” - vraja care-i ajuta pe vrăjitori să vadă pe întuneric, oferindu-le o lanternă magică. 

Ei bine, dacă spui „Lumos”, după ce ai trezit-o pe Siri, telefonul tău va porni lanterna din partea din spate a telefonului. 

Altă vrajă miraculoasă este „Accio”, care-i permitea lui Harry Potter să atragă anumite obiecte asupra sa.

De data aceasta, vrăjitorul cu iPhone va putea să deschidă anumite aplicații folosind această vrajă. Spune doar „Accio - numele aplicației” și vraja ta va fi completă. 

Lumos Maxima - Va porni la maxim lanterna din spatele telefonului, funcționând ca o veritabilă lanternă din Harry Potter. 

Silencio - O altă vrajă care te va ajuta să te concentrezi. Dacă folosești această vrajă, telefonul va intra automat în Focus Mode, care nu va permite notificărilor să te deranjeze. 

Sonorus - De înțeles, această vrajă îți va seta volumul telefonului la 100%.

Quietus - Dacă e prea tare melodia pe care o asculți, Quietus va seta volumul la 50%. 

Sternius - Va deschide un clip audio a cuiva care sforăie. De ce ai avea nevoie de așa ceva?

Muffliato - Dacă ai nevoie de mai multă liniște și nu te poți concentra, poți încerca Muffliato, care va pune sonorul telefonului pe 0. 

Scurtăturile Harry Potter, cu exemplificare:

Alte comenzi

1. Pe multe modele recente iPhone și iPad, când dispozitivul este conectat la încărcare, puteți activa funcția de control vocal dacă spuneți "Hi Siri!" / "Hey, Siri!" (Chiar dacă sunteți departe de gadgetul dvs.). Acest program utilizează tehnologia Voice ID pentru a răspunde numai nevoilor gazdei. Pe cele mai recente iPhone 6s "Hi, Siri!" Funcționează chiar și atunci când nu se încarcă - un control convenabil al vocii în orice moment.

2. Amintește-mi "acest lucru!"

3. Scoateți moneda, rotiți zarurile. Dacă jucați jocuri de bord, Siri vă poate folosi pentru distracție ca un generator de numere aleatoare. Doar spuneți "răsturnați moneda" / "flipacoin". "Arunca un os" / "rolladie" sau chiar "Siri, mingea de predictii" / "Siri8ball". Un zar poate avea numeroase fețe: 4, 6, 8, 10, 12, 20 ... și chiar 37!

4. Găseşte fotografiile mele

5. Noapte bună, Siri - Dacă sunteți proprietarul unui sistem de „case inteligente» HomeKit de Apple, Siri vă va ajuta cu treburile casei: puteți controla echipamente specifice prin numele său ( „Opriți lumina în bucătărie« / «Turnoffthekitchenlight«), activați integrat de setare «scena» ( „Timpul pentru a juca »/«GameTime «) și de a rezuma zi ce trece («Siri, noapte bună!»/» Hei Siri, Goodnight!»).

6. Numele și poreclele

Siri va apela implicit pe tine și pe prietenii tăi după numele specificat în Contacte. Dacă doriți să efectuați modificări, spune Siri: „Suna-ma" brioșă de miere“/« CallmeHoneymuffin «sau„Gwendolyn - mama mea»/« Gwendolynismymom «. Dacă Siri pronunță în mod incorect numele sau porecla, spune-i despre asta și programul va cere pronunția corectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel