Taximetristul care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital a fost găsit. Cine este bărbatul care a impresionat pe toată lumea cu gestul său - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Taximetristul din Cluj care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital a fost găsit. Află în articol cine este.

A fost găsit taximetristul care a impresionat pe toată lumea, după ce a transportat de urgență la spital o mamă și pe copilul ei rănit. Bărbatul se numește Silvian Iulian Bucur și este din București, relatează Pro Tv.

Povestea șoferului de taxi și a gestului său mărinimos a apărut pe rețelele sociale zilele trecute și s-a viralizat imediat. Timp de trei zile, taximetriștii din Cluj au încercat, în zadar, să dea de urma lui, pentru a-l recompensa pentru fapta sa. Abia apoi aceștia au aflat că întâmplarea nu este de acum. Povestea este reală, dar s-a întâmplat în toamna anului 2021, în București. Totuși, pe rețelele de socializare a devenit populară acum abia acum, după ce ar fi fost repostată, zilele trecute, pe un grup de Facebook din Cluj. Cazul s-a "rostogolit" rapid pe rețelele sociale, iar așa se explică de ce toată lumea a crezut, inițial, că întâmplarea a avut loc în Cluj. 

Cum a fost găsit bărbatul

Într-un final, bărbatul a fost găsit de către jurnaliști. Într-o discuție cu corespondentul PRO TV Andreea Marinescu, bărbatul a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura. O femeie de acolo l-a rugat să o ducă pe ea și pe copilul ei până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ea chemase un taxi printr-o aplicație de profil, după ce fiul ei se rănise la cap. Comanda i-a fost confirmată, dar ulterior aceasta a luat legătura cu șoferul, spunându-i că nu are suficienți bani pentru cursă și că are în buzunar doar 16 lei, probabil prea puțini.

Atunci taximetristul s-a oferit să îi ducă până la spital gratuit, gândindu-se că în locul femeii "ar putea fi mama, soția, sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație". Femeia s-a oferit să îi dea șoferului cei 16 lei pe care îi avea, dar taximetristul i-a refuzat, gândindu-se că probabil ea are mai multă nevoie de ei. Potrivit taximetristului, cursa respectivă ar fi costat în mod normal aproximativ 35 de lei.

S-au reîntâlnit absolut întâmplător

Interesant este că, deși nu se gândea că o va revedea vreodată pe acea femeie, cei doi s-au reîntâlnit întâmplător. Destinul a făcut ca șoferul de taxi și femeia pe care o ajutase să se întâlnească din nou, tot în taxi. S-a întâmplat în urmă cu trei săptămâni, chiar înainte de Crăciun, când ea luase o cursă de la aeroport, a povestit taximetristul.

"Nu știa cum să-mi mulțumească din nou, pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi. Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă – ‘El e domnul care m-a dus’. M-am uitat puțin în oglinda retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți...", a povestit Iulian Bucur.

"Dacă faci bine, bine găsești"

Iulian Bucur a povestit că a făcut astfel de gesturi de bunăvoință și cu alte ocazii.

"Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții, și nu l-am revăzut de atunci. (…) Într-un fel, am credința că, dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești", a spus bărbatul.

Reamintim că taximetriștii din Cluj-Napoca au anunțat că și ei își caută “colegul” pentru a-l premia pentru gestul său. Ei voiau să-i ofere plata gratuită a dispeceratului, pentru următorii cinci ani, sau chiar o mașină electrică.

VEZI ȘI: Taximetriștii din Cluj își caută colegul care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital. Gestul său a impresionat pe toată lumea

Povestea a fost postată în mediul online acum un jumătate, chiar de către taximetristul mărinimos. Iulian Bucur a mărturisit că a postat pe Facebook fotografiile în care e redat dialogul dintre el și clientă, pentru a arăta că "nu toți taximetriștii sunt la fel". Cazul a fost repostat acum pe grupul din Cluj și a devenit viral, crezându-se că totul s-a întâmplat acum și că taximetristul este din Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel