Taximetriștii nu au convins bucureștenii, care preferă clar Uber și Bolt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Puține șanse că sistemul de transport “50 de lei, boss, e bine?” să devină dominant în București, conform unui sondaj de opinie care arată că locuitorii capitalei preferă de departe serviciile de tip Uber și Bolt.

Taxiurile sunt văzute că fiind inferioare față de transportul alternativ pe toate palierele evaluate de sondaj: calitate, cât de repede vin mașinile, claritatea traseului (medie de 8.1 pe scală 1-10 pentru transportul alternativ față de medii între 5 și 6 pentru taxiuri), claritatea costurilor, încredere și raport calitate-preț (medii între 7.6-7.8 pentru transportul alternativ față de medii între 5.1 – 5.2 pentru taxiuri).

Mai mult, 63% dintre bucureșteni cred că cerințele taximetriștilor în conflictul lor cu Uber și Bolt sunt aberante și protestele sunt neîntemeiate, conform unui sondaj realizat de Mercury Research în perioada 19 - 20 martie.

Bucureștenii arată cartonașul galben și guvernului, jumătate dintre locuitorii capitalei considerând că acesta, în aceeași proporție cu companiile de taxi, va fi de blamat în cazul în care Uber și Bolt dispar. Dispariția serviciilor de transport alternativ ar afecta foarte negativ sau destul de negativ 60% din bucureșteni, în timp ce doar 4% cred că dispariția acestora ar fi ceva pozitiv, conform sondajului.

Partea bună este că marea majoritate a bucureștenilor (87%) consideră că existența serviciilor de tip Uber și Bolt crește calitatea serviciilor la toți furnizorii, inclusiv la companiile de taximetrie.

Ministerul Transporturilor are în dezbatere publică zilele acestea un proiect de Ordonanță de Urgență care, conform reprezentanților Uber și Bolt, ar scoate aceste servicii de pe piață. Eliminarea contractelor de comodat, de exemplu, folosite de marea majoritate a șoferilor de Uber și Bolt, ar scoate de pe piață 90% dintre ei. Rămâne de văzut dacă guvernul își va asumă această decizie și îi va trimite pe bucureșteni să meargă doar cu taxiul, chiar înainte de alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel