Taximetrist, fază tare cu un polițist. A rămas consternat când a văzut ce a făcut „omul legii”: Am luat actele, l-am înjurat și am plecat / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai a povestit o fază tare, de noaptea minții, cu un șofer și un polițist pe șoselele din România. 

Un taximetrist a fost oprit de Poliție pentru că depășise, cu 15 km/h, viteza legală în localitate. În timp ce „omul legii” întocmea procesul verbal, pe lângă ei a trecut un șofer cu Jeep care conducea cu 200 km/h. Polițistul s-a făcut că nu-l vede. De ce? Pentru că, probabil, la volan putea fi o persoană sus-pusă, cu relații care nu „merita” deranjată și amendată. De ce polițistul să riște, la o adică, funcția sa?

„Mi-a povestit un taximetrist o fază tare. Mergea prin țară, cu un Logan, la rude și l-a oprit Poliția. Depășise viteza cu 15 km/h în localitate. În timp ce polițistul făcea procesul verbal, a trecut un șofer cu un Jeep. 200 km/h să fi avut. Șoferul oprit a rămas consternat că polițistul nu a zis nimic când l-a văzut pe cel cu Jeep-ul cu 200 km/h. L-a întrebat dacă a văzut cu ce viteză a trecut șoferul. Polițistul a zis: „Păi cine se ia după ăla, că nici nu-l prindem”. În momentul acela, taximetristul a zis că l-a înjurat, i-a luat actele din mână și a plecat”, a zis sociologul Alfred Bulai.

„De fapt, când vezi unul care trece cu un Jeep, cu 200 km/h, te gândești dacă nu cumva la volan este cineva mai important decât funcția ta. Asta înseamnă personalizarea relațiilor în România în sensul că te gândești că poate nu e bine să-l oprești fix pe șoferul ăla...”, a mai spus profesorul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

VEZI ȘI: Ce n-a spus Mandachi în documentarul „30 de ani și 15 minute” îți zic eu în cinci minute. Ne temem de războiul Ucraina-Rusia, când avem o problemă cât casa în România

Ce n-a spus Mandachi în documentarul „30 de ani și 15 minute” îți zic eu în cinci minute, în rândurile de mai jos. 

Duminică, după vreo doi ani de la debut, am văzut și eu „30 de ani și 15 minute”, documentarul despre drumurile groaznice din România realizat de Ștefan Mandachi.

Mi-a luat ceva timp să-l urmăresc, dar nu este ca și când, de atunci și până astăzi, s-a schimbat ceva pe șoselele din România. În plus, sunt familiarizată cu drumurile morții. Am circulat mult timp, cu un Logan, pe șoseaua E85, doar cu un airbag. Ruleta rusească, pe scurt.

La documentarul lui Mandachi, am plâns ca la înmormântare, imaginile m-au afectat până în străfundul sufletului. Documentarul îți stârnește toate reacțiile posibile: plâns, furie, tristețe, speranță. Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel