Data publicării:

Taxe și impozite pentru mediul de afaceri, după alegeri. Ciucă: Am promis prin cuvânt de onoare / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, președintele PNL și președintele Senatului României, a spus dacă mediul de afaceri se va confrunta cu creșteri de taxe și impozite după ciclurile electorale din acest an.

Joi, 6 iunie 2024, într-un interviu exclusiv la DC News, la emisiunea electorală DC Votez, Nicolae Ciucă, președintele PNL și președintele Senatului României, a spus dacă mediul de afaceri se va confrunta cu creșteri de taxe și impozite după ciclurile electorale din acest an.

„Antreprenorii din România au a se teme de noi majorări de taxe și impozite după alegerile parlamentare?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Vom face ceea ce am angajat împreună cu mediul de afaceri. M-am întâlnit cu antreprenori și cu toate structurile asociative. Suntem obligați prin PNRR să rescriem Codul Fiscal și eu am promis prin cuvânt de onoare că nu se va întâmpla rescrierea acestui Cod fără ca mediul de afaceri să fie consultat.

Mediul de afaceri a dat dovadă de foarte multă solidaritate și empatie și ne-au cerut doar două lucruri: să se stea de vorbă cu antreprenorii și să existe predictibilitate. Și vom face acest lucru!“, a zis liderul PNL.

„Inclusiv majorări de TVA“, a insistat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Ciucă a spus anul în care România va intra în OCDE: Va fi un salt uriaș pentru țara noastră / video

„Nu se pune problema. Mai devreme am spus că nu trebuie să pedepsim mediul de afaceri. Actuala cotă de impozitare încă mai are spațiu de lucru. În fața noastră, pe masă, sunt peste 80 de miliarde de euro bani care trebuie atrași, până în 2027-2029, adică repede.

Este singur noastră șansă să asigurăm această dinamică a creșterii economice. Banii aceștia, din PNRR, din politica agricolă comună, din fondurile de coeziune. Noi avem 4,9 miliarde de euro din PNRR în țară. S-au tras aproximativ 25% și mai sunt proiecte în derulare. Un euro are rată de multiplicare de până la 1 la 12. România va deveni o țară puternic dezvoltată și de aceea sunt optimist când spun că nu trebuie să venim să taxăm mediul de afaceri, ci să-l sprijinim.

Noi avem nevoie în România să consolidăm capitalul românesc. Dacă noi vom taxa suplimentar mediul de afaceri din România, nu vom asigura de niciun fel coerența creșterii economice“, a mai zis Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI           -          EXCLUSIV  Ciolacu a demontat cel mai mare mit despre USR: „Parcă erau partidul tinerilor și tocmai ei fac așa ceva?!”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel