Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 12 noi 2020 / 16:23
TAXE și IMPOZITE mărite?! Borza: Spun în calitatea mea de cetățean, nu de parlamentar
Remus Borza / Foto AGERPRES
După o perioadă în care a lipsit din faţa camerelor video, Remus Borza, deputat, a acordat un interviu pentru DC News TV. 

La un moment dat, în cadrul interviului de joi, Remus Borza a fost întrebat dacă vor crește taxele și impozitele, oferind următorul răspuns:

Eu exprim niște puncte de vedere în calitatea mea de cetățean, nu de consilier al primului-ministru, nu de parlamentar. Avem cea mai mică pondere a veniturilor fiscale în PIB, 26,8%. Spre comparație, bulgarii au 30%, ungurii, cehii și polonezii au 36%, cu zece procente peste România. Asta ar trebui să ne dea de gândit. Nivelul scăzut de colectare al veniturilor bugetare este cauzat de incapacitatea ANAF de a crește colectarea și de evaziunea fiscală de dimensiuni apocaliptice. ANAF trebuie să crească gradul de colectare, nu e prima oară când spun acest lucru.

În 2017, când am avut o creștere economică de 7%, o creștere record, ponderea veniturilor fiscale în buget era de 25,8%, chiar mai proastă decât azi, când avem 26,8%. E inadmisibil! Avem 2,3% ponderea taxelor pe venit și avere față de 9,6% la nivel european! Din punctul meu de vedere, a fost o greșeală reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%. E cel mai mic din Europa. În țările nordice, se duce gradual până la 70-75%. Din punctul meu de vedere și am avansat propunerea încă de vremea premierului Ponta, aș merge cu o cotă unică, standard: 18% TVA, 18% impozit pe venit, 18% impozit pe profit. Cu alte cuvinte, am opera pe aceste zone importante pentru finanțarea bugetului cu o cotă unică. 

Din punct de vedere politic, nu poți să vii în campanie și să spui că vei majora taxele. La rece vorbind, când vom ajunge la fundul sacului, peste un an, când nu ne va mai împrumuta nimeni, nici măcar scump, probabil pe ici pe colo niște taxe vor trebui majorate, înghețate anumite salarii.”

 

 

Remus Borza, interviu complet la DC News TV

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro