Urmărește emisiunea live
Taxă solidaritate OMV. Iohannis: Am fost puțin surprins de ce am aflat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre scandalul privind taxa de solidaritate pe care ar trebui să o achite OMV Petrom.

“Dacă va plăti OMV Petrom taxa de solidaritate o să vă spună, cu siguranță, cei care au făcut actul normativ, adică Ministerul Finanțelor. Am fost puțin surprins când m-am informat, după aprobare, cum s-a discutat această chestiune. Am aflat, de exemplu, că Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuție.“, a declarat Iohannis.

“Chestiunea s-a discutat la nivel de Finanțe ceea ce este, în principiu, în regulă deoarece vorbim despre o taxă sau un impozit. Dar am fost informat că se lucrează la acest act.  Solicitarea mea a fost una singură și anume ca acest act să fie legal și clar. Să nu încalce nicio directivă și nicio lege în vigoare în România și să fie atât de clar încât să nu apară discuții dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toții la televizor. Toată ziua, bună ziua se discută la televizor dacă este sau nu este.“, a spus Iohannis.

“Cred că cei care au lucrat pe document trebuie să clarifice. Nu e nimic pierdut, dar aruncarea vinei dintr-o curte politică într-o altă curte politică vă spun sigur că nu rezolvă problema“, a mai zis Klaus Iohannis, joi, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că va solicita Comisiei Europene flexibilizarea PNRR și a procedurilor pentru ajutorul de stat acordat companiilor.

Vezi și - Rocadă cu Marcel Ciolacu premier. Iohannis: Unii merg la TV și îi ia gura pe dinainte

Klaus Iohannis a avut o reacție referitoare la rocada dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, punând accent asupra faptului că va lua „cea mai bună decizie pentru România”. 

„Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte. Nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie. Țara noastră trebuie să fie guvernată stabil în aceste vremuri tulburi. În acest caz, trebuie să avem puterea interioară de a trece cu mai multă sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este, în realitate, interesul României”, a declarat Klaus Iohannis. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel