Taxa pe lăcomie. Agenție de pariuri, decizie categorică
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
O primă agenție de pariuri, jocuri de noroc și poker părăsește România ca urmare a "taxei pe lăcomie" adoptată de Guvernul Dăncilă săptămâna trecută.

Operatorul 888 Holdings, care deține licențe în țara noastră pentru 888casino.ro, 888poker.ro, 888sport.ro și 888.ro va părăsi România de la 1 ianuarie 2019, informează Gnttips.ro. Un prim pas a făcut deja, iar 888 Holdings a anulat un eveniment major programat în prima parte a anului 2019, un turneu de poker live, la care erau așteptați peste 1.000 de jucători din 30 de țări.

Gestul companiei, primul pas spre distrugerea industriei jocurilor de noroc

888 Holdings ia această decizie deoarece “taxa pe lacomie” îi vizează și pe operatorii jocurilor de noroc, cărora li s-a impus un nivel de impozitare de 2% din totalul taxelor de participare încasate (rulajul). Sorin Constantinescu, președintele Asociației Organizatorilor de Cazino din România și CEO-ul Pokerfest România, avertizează că acesta este doar începutul sfârșitului pentru industria jocurilor de noroc din România. “888 Holdings tocmai a anunțat anularea turneului de poker live programat pentru prima parte a anului 2019 în România, ceea ce este un semnal clar că pregătesc retragerea de pe piața românească începând cu 1 ianuarie 2019. Noile taxe impuse de statul român pur și simplu vor duce la faliment. Taxele pentru 2018, care trebuiesc plătite odată cu intrarea în vigoare a ordonanței, vor depăși cu mult profitul obținut în Romania”, a spus Constantinescu pentru Gnttips.ro.

VEZI ȘI:

Guvernul dă OUG pe măsurile fiscale

TAXA pe LĂCOMIE, primul SONDAJ. PSD a dat LOVITURA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel