Taxa de trecere peste podurile dunărene, modificată. Vezi noile prețuri
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Publicat pe: 06 aug 2013, 15:18
WhatsApp
taxa de pod
taxa de pod

Începând cu luna septembrie, Compania Naţională de Autostrăzi va schimba tarifele pentru utilizarea drumurilor naţionale din luna septembrie, 2013, scrie cugetliber.ro. În acest sens se modifică și taxele de traversare a podurilor dunărene.

Un ordin publicat vineri în Monitorul Oficial şi care va intra în vigoare în 30 de zile de la această dată modifică tarifele aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru traversarea unor drumuri. Este vorba, în primul rând, de tarifele pe care şoferii trebuie să le achite pentru a putea circula pe podul de peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, Gurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă. De asemenea, posesorii de vehicule înmatriculate în alte state vor achita unele tarife suplimentare pentru a putea avea acces la reţeaua de drumuri de interes naţional.

 Tariful pentru a trece podul la Feteşti-Cernavodă va fi de 13 lei, pentru 20 de treceri tariful ajunge la 208 lei, iar 62 de treceri timp de o lună pentru riverani va costa 73 de lei. Acum, o trecere costă tot 13 lei, dar riveranii plătesc 263 de lei pentru un abonament valabil trei luni. Vehiculele rutiere înmatriculate în alte state vor plăti o taxă de autorizare acces la reţeaua de drumuri de interes naţional de 200 de euro pe cursă. Tariful nu se aplică pentru vehiculele rutiere fără încărcătură, nou - achiziţionate din afara României şi care se află la prima cursă din statul vânzătorului spre statul cumpărătorului.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?