Urmărește emisiunea live
Taxa clawback, plafonată și diferențiată. Medicamentele, împărțite în trei categorii în funcție de tipul și locul unde sunt produse
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a adăugat astăzi mai multe amendamente la un proiect de lege, care diferențiază medicamentele în funcție tipul lor și de locul unde sunt produse, și le aplică trei niveluri de taxă clawback distincte.

Conform documentului intrat în posesia DC Medical, amendamentele aduse în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților stabilesc valoarea BAt (ajustarea bugetului CNAS destinat consumului de medicamente) pe trimestrul IV din 2019 și diferențiază și plafonează taxa clawback. Aceasta ar urma să fie fixă, indexabilă doar cu rata inflației și diferențiată în funcție de tipul și de proveniența medicamentului.

„- Art. 35.- (1) Prin excepţie de la prevederile art.34, începând cu trimestrul IV al anului 2019, valoarea BAt este de 1.668 milioane lei.
(2) Începând cu trimestrul următor al intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea BAt se indexează cu rata inflației, faţă de valoarea ultimului trimestru al anului anterior."

Catalogarea medicamentelor și valoarea taxei clawback diferențiată


Conform amendamentului adăugat ca Art.36.- (1) Începând cu trimestrul I al anului 2020, contribuția trimestrială (taxa clawback, n.r.) se calculează și se datorează diferențiat pentru medicamente de tip I, II, și III, în condițiile prezentului articol.

(2) Clasificarea medicamentelor în medicamente de tip I, medicamente de tip II și medicamente de tip III în vederea calculării contribuției trimestriale o aflați pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel