Data actualizării:
Data publicării:

Tavan prăbușit peste elevi într-o școală din Sibiu. Directorul dă vina pe porumbei

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay

Vezi în articol ce spune directorul școlii din Sibiu unde tavanul dintr-o sală de clasă s-a prăbușit peste copii.

Directorul școlii din satul Alămor, județul Sibiu, spune că tavanul care a căzut peste elevi s-a prăbuşit din cauza curenților de aer, dar şi a porumbeilor. Teoria sa este susținută și de primar. Copiii au ajuns la spital cu răni uşoare, iar trei dintre ei au fost deja externaţi. Elevii au vârste cuprinse între 11 și 15, două fete și doi băieți. Ei au fost găsiți conștienți, acuzând dureri la membrele superioare și dureri cervicale.

"Pe acolo pe sus intră (porumbeii - n.r.) şi s-a acumulat o cantitate mare de material pe care îl elimina şi ei. Aceasta a fost una din cauzele pentru care s-a întâmplat nenorocirea asta", a spus Gheorghe Banciu, directorul şcolii, scrie Antena3.ro.

Ce spune primarul

Primarul comunei Loamneș susține că incidentul a fost cauzat de vântul puternic.

"Nu era nici o problemă la școală. Cel mai probabil din cauza vântului și a geamurilor deschise s-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips. Școala este într-adevăr într-un proiect de reabilitare. Nu erau probleme cu tavanul. Ce la probabil, așa cum vă spuneam, s-a făcut un vid de curent și s-a desprins planșeul. Colegii au sunat la 112 și a venit SMURD-ul. Incidentul s-a petrecut într-o pauză, când copiii intrau în clase. O fetiță a spus că o doare spatele și o altă fetiță a spus că o doare capul din cauza planșeului căzut. A fost mare sperietura", a spus primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, potrivit Ora de Sibiu.

Cum s-a întâmplat totul

Reamintim că incidentul de la Şcoala Gimnazială Alămor, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, s-a prăbuşit miercuri. Totul s-a întâmplat la sfârșitul pauzei, atunci când copiii au intrat în clasă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, tavanul era unul fals, iar câteva plăci de rigips s-au desprins. 

La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD dintre care una cu medic și mașina medicului de urgentă. După cele întâmplate, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu a trimis o echipă să verifice autorizaţiile şcolii din satul Alămor, comuna Loamneş.

VEZI ȘI: Tavan prăbușit în sala de clasă a unei școli din Sibiu. Update: IŞJ Sibiu a trimis o echipă să verifice autorizaţiile şcolii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel