Data publicării:

„Taurul” pieței negre AlphaBay a fost acuzat de americani pentru activități legale

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Închiderea AlphaBay de acum patru ani încă se lasă cu procese și mandate de arestare.

La aproape patru ani după ce cea mai mare „piață” neagră online a lumii, AlphaBay, a fost închisă, americanii încă condamnă persoane pentru implicarea în rețea. Conform The Verge, Comisia pentru securitate și piețe din Statele Unite Ale Americii (SEC) și Departamentul de Justiției (DOJ) au anunțat acuzele aduse „Taurului”, un grec care ar fi fost implicat în ilegalități.

Totuși, Apostolos Trovias nu a vândut droguri pe dark web, așa cum a fost cazul altor condamnați ai americanilor. Autoritățile din SUA spun că „Taurul” folosea rețeaua pentru a face pe trolul și pentru a vinde sau cumpăra informații private în timp ce se ascundea împotriva „software-lor de anonimizat, nume secrete și plăți în Bitcoin”.

Trovias a vândut ponturi cu informații secrete la bază

 

Pe AlphaBay și alte site-uri de pe dark web precum Dream Market sau Nightmare Market, Trovias ar fi oferit și eventual vândut ponturi în legătură cu acțiunile pe bursă. Totuși, așa cum se arată în plângerea împotriva sa, unii dintre clienții săi au fost și un agent fiscal, dar și un agent FBI care lucrau sub acoperire. În 2017, Trovias ar fi oferit informații din veniturile trimestriale are Illumina și Analogic înainte să fie prezentate oficial publicului.

Sumele nu erau mari, însă activitatea este tot ilegală. „«Taurul» s-a oferit să vândă în categoria Fraudă – Altele – Altele pe AlphaBay informații despre acțiuni care erau bazate pe informații nepublice, din interior”, se arată în documentele oficiale. Prețul ar fi fost de aproximativ 29,95 dolari/informare, iar acesta oferea și un abonament de 329,95 dolari pe lună.

„Taurul” nu a fost încă arestat

 

Până la finalul anului 2020, Trovias a încercat să-și construiască propriul site pe dark web, poate pentru că piețele celelalte au fost eradicate de autorități. Documentele SEC și DOJ nu menționează faptul că „Taurul” a fost luat în custodie, dar un document din 27 mai indică faptul că se caută extrădarea sa după ce acesta a fost arestat în Peru. Justiția americană l-a acuzat de cel puțin un capăt de acuzare pentru fraudă cu valori, ceea ce se pedepsește cu până la 25 de ani de închisoare, dar și pentru spălare de bani, ceea ce aduce o sentință de maxim 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel