Data publicării:
Tatoiu spune că știe „foarte multe despre Buzăul lui Ciolacu”, dar critică un director care nu mai e de doi ani în funcție
Monica Tatoiu, invitată la B1 TV, în emisiunea Ioanei Constantin, a spus că știe „foarte multe despre Buzăul lui Ciolacu”.
Doar că... atunci când a vrut să critice cel mai bun liceu din Buzău, colegiu care se află în top 10 la nivel național, a făcut o gafă.
„Știu foarte multe despre Buzăul lui Ciolacu. Eu duc un proces cu școlile din Buzău de pe vremea Ecaterinei Andronescu. În educație, la Buzău, tronează oamenii PSD-ului. Calitatea educației... dacă stai și vorbești despre calitatea de acolo... inclusiv domnul Banu, care cred că mai este director, este de vârsta brontozaurilor. Este așa o mafie în învățământ... Oamenii care sunt profesori sunt și consilieri PSD. Să nu îmi vină mie să îmi spună cu nu știu ce școală eco. Au băgat bani acolo că este Ciolacu din Buzău”, a spus Monica Tatoiu la B1 TV, în emisiunea Ioanei Constantin, „Politica zilei”.
Monica Tatoiu critică un colegiu de top din România și vorbește despre un director - Ionel Banu - care nu mai este demult pe funcție.
Cel mai titrat liceu buzoian, Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, are, începând din luna decembrie 2020, o nouă conducere. Virginia Mândruță-Tănăsescu, în calitate de director, și Anca Florea, în calitate de director adjunct, i-au înlocuit pe Ionel Banu, care s-a pensionat, și pe Laurențiu Țepeluș, care a renunțat la funcție după ce a fost ales deputat.
Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu” se află în Top 10 licee din România după afișarea mediilor de la Bacalaureat 2021.
Klaus Iohannis, la Buzău
Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător, iar politicienii şi dascălii trebuie să asigure cadrul propice pentru a oferi noii generaţii posibilitatea să acţioneze în acest sens, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.
„Cred că este un lucru extrem de important că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei. Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme. Aproape toţi copiii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi astfel avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze", a arătat preşedintele Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.
Preşedintele Iohannis a menţionat că vizita sa la Şcoala nr. 11 din Buzău are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi al Zilei Învăţătorului. În acest sens, a felicitat toate cadrele didactice, dar şi pe cei care se implică în proiecte menite să prevină schimbările climatice.
„Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătăţim întregul cadru pentru şcoli, în care încercăm să venim cu abordări mai moderne, mai actuale şi o parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit 'România educată' este educaţia pentru mediu. Am elaborat un material care pune accent special pe educaţia pentru mediu în şcolile din România", a spus Iohannis.
El a subliniat că Şcoala nr. 11 din Buzău aplică "foarte mult" din principiile care trebuie să se regăsească în unităţile de învăţământ.
„Această şcoală, Şcoala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educaţie pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă, se colectează şi se foloseşte apa pluvială. Există o seră didactică şi multe alte proiecte. Felicitări doamnei director, conducerii şcolii, întregului corp didactic şi o apreciere specială pentru elevii care participă la toate aceste proiecte", a precizat Iohannis.
Marţi, alături de preşedintele Iohannis s-au aflat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că „îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi", iar "clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News