Tati Part-Time. Alex Bogdan, fază tare la filmări cu Eva și Cătălin Măruță: Am primit un telefon. Ce a urmat? Încremeniți de groază, nu reușeam să ne dăm seama dacă e vis sau realitate - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alex Bogdan
Alex Bogdan
Industria cinematografică din România începe anul cu dreptul. Filmul Tati Part-Time, cu Eva Maria Măruță și Alex Bogdan, va avea premiera pe 2 ianuarie 2024.

Iustin (Alex Bogdan) este avocat, însă visul lui carieristic pentru care a făcut aproape orice compromis necesar este pus în pericol odată cu apariția Mayei (Eva Măruță), fina lui de opt ani, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc cu copiii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei „tati part-time". Va face față Iustin la acest nou tip de parentig gentil de care nu are idee cu ce se mănâncă?

Aflăm din 2 ianuarie 2024.

Actorul Alex Bogdan a vorbit pentru DC News despre producţia Tati Part-Time care va fi lansată, în toate cinematografele din ţară, la începutul anului viitor.

Cum a fost să lucrezi cu Eva? Cum v-ați înțeles la filmări?

Vă spun sincer, cred că a fost foarte dificil pentru Eva să aibă mereu grija de un copil mai mic ca ea (n.r. - râde). A fost un partener de joacă minunat. S-a legat o relație frumoasă de prietenie, dar și o relație sănătoasă de lucru. Ne-am sincronizat perfect și asta se vede incredibil pe ecran. Sunt convins că publicul o să fie cucerit instant de bucuria pe care am simțit-o noi lucrând împreună. 

2. -imagine fara descriere- (tati-part-time-3_09998100.jpg)

Chimie incredibilă pe ecran

Tu ești Iustin. Care au fost principalele provocări cu care te-ai confruntat pentru acest rol?

Știam dinainte să încep filmările că va fi un rol extrem de dificil. Apar în fiecare secvență a filmului și pentru asta trebuie să știi exact cum să dozezi ceea ce faci. Dacă nu ții cu personajul de la început, dacă nu îți place de el, e cam degeaba totul. Am avut grijă să știu la perfecție textul, ca să mă pot relaxa la filmare, să mă odihnesc foarte bine, să mă concentrez pentru fiecare scenă. Riscul era cumva să nu joc prea gros. Să găsesc linia de mijloc în care să las personajul să respire, fără să-l bag prea mult în prim plan. Și evident, când joci cu un copil, trebuie să știi că oamenii se vor uita la acel copil și nu la tine, e normal. Și aici am avut grijă să înțeleg asta, să mă bucure că Eva a putut să facă un rol așa mișto și să nu încerc eu să plusez, ca să atrag atenția și asupra mea. Mi-am dedicat toată energia rolului în a reacționa la tot ce face personajul Evei și asta a dezvoltat o chimie incredibilă între noi pe ecran. 

Povestește-ne ceva amuzant de la filmări, ceva de culise.

Doamne, eram cred la mijlocul filmărilor, aveam niște secvențe foarte grele de filmat cu Eva. Eram toți pe set, așteptam să vină și primim un telefon de la Cătălin Măruță pentru că el habar n-avea că azi e filmare și că Eva e la școală. Șoc și groază, ce facem, trebuie să filmăm. Nu mai aveam locația și în altă zi. Începeam toți să ne panicăm ușor ușor, pe mine mă luau toate alea, Letiția cred că avea un zâmbet înghețat pe față, gen, nu, nu se poate, e o glumă. Dar Cătălin era foarte calm și ne-a spus, nu, nicio glumă, îmi pare rău dar n-am cum s-o iau de la școală pe Eva. Și când ne pregăteam să plângem toți în cor, apare Cătălin cu Eva, extrem de fericiți că ne-au făcut-o. Praaaank strigă toți și noi încă încremeniți de groază, nu reușeam să ne dăm seama dacă e vis sau realitate. Am râs toți, un pic cu ochii în lacrimi și ne-am apucat de treabă. 

Invitație pentru cititorii DC News: „Tati part time este cel mai bun exemplu de film complet. Este curat, fără să fie plictisitor”

De ce ar trebui să vedem acest film? Ce aduce nou în industria cinematografică? Lansează, te rog, o invitație pentru cititorii DC News.

Cred că suntem în punctul în care gustul oamenilor care merg la cinema se formează. Și cred că Tati part time este cel mai bun exemplu de film complet. E curat, fără să fie plictisitor. Are mai multă comedie decât se așteaptă lumea, e obraznic, e curajos, atacă niște teme foarte mișto: maturizarea, confruntarea dintre old parenting, versus new parenting. Plus că vizual, arată nemaipomenit. Nu sunt aceleași cadre terne cu Bucureștiul cenușiu, nu avem interioare de bucătării comuniste, are ritm, cromatic e minunat, îți dă per total o stare de bine. Nu e nimic forțat în acest film și de asta cred că o să prindă foarte mult la oameni și o să revină în cinema să-l vadă cu aceeași poftă și a doua oară. 

Alex Bogdan a studiat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru, Specializarea Regie Teatru, clasa prof. Liudmila Szekely Anton

De asemenea, a studiat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, Teatru și Film, Specializarea Arta Actorului, clasa Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu, promoția 2008

Eva Măruță, în vârstă de 7 ani, se bucură de un real succes, mai nou și în industria cinematografică. Fiica cuplului Andra și Cătălin Măruță a primit rolul în pelicula românească Tati Part-Time, unde l-a însoțit pe Alex Bogdan, jucând personajul unei fete numite Maya.

3. -imagine fara descriere- (tati-part-time-alex-bogdan_72544700.jpg)

„Tati part-time este o ciocnire între stilul de parenting cu care am fost noi, generația de millennials crescuți, și acest stil nou de parenting cu blândețe”, spunea Alexandra Hash, producătorul executiv al filmului.

Debut pentru Letiția Roșculeț. Scenariul a fost scris în colaborare cu Matei Dima

Producția marchează debutul regizoral al Letiției Roșculeț și se bazează pe un scenariu scris în colaborare cu Matei Dima.

„Am așteptat cu nerăbdare momentul meu de debut în lumea filmului, și sunt mândră că acest film va ajunge la o audiență largă. Am un băiețel fix de vârsta Evei și știu cât de greu este să fii părinte astăzi. Multe dintre situațiile amuzante din Tati part-time surprind această diferență între cum creșteam și cum cresc copiii astăzi”, a zis Letiția Roșculeț.

O comedie curajoasă făcută special pentru părinți și, da, se pot uita și copiii

„Este o comedie curajoasă făcută special pentru părinți și, da, se pot uita și copiii. Am făcut o super echipă împreună cu Letiția. Ea a adus cunoștințele despre cum se cresc copiii astăzi, în timp ce eu am adus necunoștințele mele despre subiect, iar umorul nostru s-a îmbinat perfect. Totuși, dacă vreți copii, nu promit că veți simți la fel după ce vedeți Tati part-time”, adaugă Matei Dima.

Actori de excepție în distribuție

Filmările pentru "Tati part-time" au început pe 2 septembrie, iar filmul este programat să intre în cinematografe în avanpremieră pe 2 ianuarie 2024. În distribuție se regăsesc și alți actori talentați, precum Mihaela Teleoacă, Alexandru Ion, Raluca Aprodu, Doina Teodoru, George Ivașcu, Nelu Cortea, și alți actori surpriză care promit să facă din acest film o experiență memorabilă pentru toți spectatori.

4. -imagine fara descriere- (alex-bogdan-tati-part-time_58596500.jpg)

VEZI ȘI: România actorului Alex Bogdan din 2024: Doamne, aș putea să scriu zece pagini la capitolul ăsta. Pare cam utopic, dar eu încă sper - https://www.dcnews.ro/romania-actorului-alex-bogdan-din-2024-doamne-as-putea-sa-scriu-zece-pagini-la-capitolul-asta-pare-cam-utopic-dar-eu-inca-sper_943450.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel